OPTIMIZAM S PANTOVČAKA

Ivo Josipović: Pregovore možemo završiti u lipnju. Vlada može bolje, a mogu i ja bolje

Predsjednik je dodao kako Hrvatskoj trebaju brže reforme državnog aparata, lokalne samouprave, pravosuđa i državne uprave
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB – U intervjuu za Novu TV predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako smatra da je Hrvatska postigla u najvećoj mjeri sve kriterije za ulazak u Europsku uniju te izrazio uvjerenje kako će Vlada u lipnju završiti pregovore.

- Siguran sam da će Hrvatska početkom 2013. biti punopravna članica, rekao je Josipović.

Na upit novinara je li Vlada učinila dovoljno kako bi informirala građane o ulasku u EU, odgovorio je da Vlada uvijek može bolje, te da i on može bolje.

Na pitanje da komentira oštre kritike Rohatinskog na rad Vlade i izjavu da je gospodarski rast trebao biti veći odgovorio je:

- I ja bih volio da je on veći. Procjene variraju između 1 i 1,5 posto. To nije dovoljno da okrenemo novu stranicu. Posao reformi neće biti gotov završetkom pregovora i ulaskom u EU – rekao je predsjednik.

Predsjednik je u intervjuu ustvrdio da je ovo godina u kojoj je nedovoljno napravljeno što se tiče gospodarskog oporavka, te da se moglo više. Smatra da nije izgubljena godine jer su neki temelji ipak položeni.

- Trebaju nam brže reforme. One nisu samo u gospodarstvu i one fiskalne. Treba reforma državnog aparata, lokalne samouprave, pravosuđa, i velika reforma državne uprave – dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:24