BEZ KONKURENCIJE

Ivica Mudrinić jednoglasno izabran za novog predsjednika HUP-a

'Svakoj Vladi koja želi osigurati bolju budućnost zemlje HUP je prirodan partner i zato moramo zajedno raditi na stvaranju uvjeta za stvaranje novih vrijednosti'

ZAGREB - Na današnjoj sjednici Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) za novog predsjednika HUP-a jednoglasno je izabran Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, priopćeno je iz HUP-a.

Svakoj Vladi koja želi osigurati bolju budućnost zemlje HUP je prirodan partner i zato moramo zajedno raditi na stvaranju uvjeta za stvaranje novih vrijednosti, istaknuo je nakon izbora Mudrinić.

Moramo omogućiti kapitalu da stvara nova radna mjesta, što će pozitivno utjecati na rješavanje brojnih društvenih problema. Danas nemamo uvjete u kojima bi kapital mogao stvarati novu vrijednost i zato gubimo, rekao je Mudrinić i najavio da će se za to zalagati kroz HUP, u partnerstvu s Vladom, jer "nemamo vremena za beskrajna preispitivanja i rasprave".

Tvrdimo da smo prihvatili tržišnu ekonomiju, ali zapravo smo u velikom dijelu javnosti nepovjerljivi prema investitorima, često ih dočekujemo kao nužno zlo, sumnjajući u njihove dobre namjere. Istovremeno, očekujemo razinu socijalnih prava kakva postoji samo u bogatim i visoko konkurentnim društvima, naglasio je novi predsjednik HUP-a.

Podjele i polarizacije štetne su po Hrvatsku koja mora staviti sve što ima i zna u funkciju razvoja društva. Mudrinić je stoga pozvao sve – od poslodavaca i radnika, preko izvršne vlasti i akademske zajednice do sindikata, da rade zajedno, u interesu Hrvatske.

Na sjednici su također u Izvršni odbor HUP-a izabrani Tomislav Thür (izvršni direktor korporativnih poslova u Ini), Zdenko Adrović (predsjednik Uprave Raiffeisen banke), Gordana Deranja (generalna direktorica Tehnomonta iz Pule), Petar Lovrić (direktor i vlasnik poduzeća EKUS i Kadus), Željko Zadro (predsjednik i član Uprave Viro tvornice šećera) i Branko Zec (član Uprave Adris grupe). U Nadzornom odboru HUP-a su Branko Roglić (vlasnik grupacije Orbico), Antun Petrić (tvrtka Pluto) i Boris Galić (predsjednik Uprave Allianza).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:56