BIVŠA EMINENCIJA

IVIĆ PAŠALIĆ 'Nisam Oreškovićev savjetnik, ali nam se žene mole zajedno. Moja poruka svim spin-doktorima: uskoro stižem na Facebook i Twitter!'

Nakon dr. Tuđmana, premijer Orešković jedina je osoba kojoj bih rado iznio svoje mišljenje
 Neja Markičević/CROPIX

Ivić Pašalić, nekadašnji savjetnik Franje Tuđmana, prema pisanju tjednika Nacional, neformalni je savjetnik premijera Tihomira Oreškovića i čovjek koji stoji iza nekih premijerovih odluka. Prije svega one da se odgodi potpisivanje smjene ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića te odluke da se imenovanje glavnog tajnika Milijana Brkića na mjesto ministra branitelja odgodi do daljnjega.

Sam Ivić Pašalić rekao nam je jučer da je riječ o potpuno netočnim tezama.

- Ništa od toga što je napisano ne odgovara istini. Činjenica je da se supruga premijera Oreškovića i moja supruga unatrag nekoliko godina poznaju iz crkvenih krugova i tamo se povremeno susreću. To je jedina poveznica. Premijer Orešković i ja se ne družimo niti me je ikada zvao ili tražio bilo kakav savjet od mene - rekao nam je Pašalić. Na pitanje bi li pristao biti savjetnik Tihomiru Oreškoviću ako bi dobio takvu ponudu, Pašalić je odgovorio:

- Nakon dr. Franje Tuđmana, premijer Orešković jedina je osoba kojoj bih, ako bi tako nešto od mene tražio, rado iznio svoje mišljenje ili savjet. Ali, da uštedim trud raznim spin-doktorima, poručujem im da ću uskoro otvoriti svoju Facebook stranicu i Twitter na kojima ću objavljivati svoja mišljenja o aktualnim političkim događajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:03