BRANIO JADRANKU KOSOR

Ivić o sukobima u HDZ-u: Niti jednu cipelu nisu poderali radeći za Valpovo, a prodaju pamet i šalju poruke sa skijanja

Ivić tvrdi kako je odluka o raspuštanju valpovačkog HDZ-a autonomna, statutarna i legitimna
Vukovar, 161011.Obiljezavanje 20. obljetnice tragicne pogiblje general-bojnika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti u Vukovaru. Na slici: ministar obitelji, branitelja i medjugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivic.Foto: Dorian Horvat / CROPIX
 Dorian Horvat / CROPIX

OSIJEK - Prije nepuna dva mjeseca čelni HDZ-ovci bili su „svi kao jedan“. Častili su se superlativima i utrkivali tko će o kome izgovoriti ljepšu i pohvalniju rečenicu, a danas se „gledaju preko nišana“.

Nakon što je raspustio valpovački HDZ i doživio napade svih pet protukandidata Jadranke Kosor u utrci za novog predsjednika stranke, čelnik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić danas se pita: „Tko su ti ljudi koji me napadaju?“ Na njegovom udaru u utorak su se našli Darko Milinović, Tomislav Karamarko, Ivan Domagoj Milošević, Milan Kujundžić i Drago Prgomet.

- Dok sam ja na čelu HDZ-a u ovoj županiji, ovdje politiku neće voditi niti jedan od njih. Što oni znaju o Valpovu? Jesu li ikada bili u Valpovu? Što su učinili na Valpovo? Niti jednu cipelu nisu poderali radeći za Valpovo, a sada prodaju pamet i šalju nam poruke sa skijanja. Ja sam više od 20 godina u aktivnoj politici i u HDZ-u i ne mogu prihvatiti kritike i mišljenja koji su u stranku ušli prije tri mjeseca.

Ja sam predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i naša odluka o raspuštanju je autonomna, statutarna i legitimna. Oni koji nam to spočitavaju stalno se pozivaju na demokratizaciju i autonomiju lokalnih ogranaka, a kada netko donese autonomnu odluku onda im je to problem. Ja se nikada nisam petljao niti u jednu odluku koja je donesena u Gospiću ili nekoj drugoj Županijskoj organizaciji - rekao je Ivić, kojeg smo upitali kako to da mu sada predstavlja problem nečiji staž u stranci, ako su do prije dva mjeseca bili tako jedinstveni i nitko nije postavljao pitanje pojedinog dužnosnika, njegove pozicije i staža u stranci.

- Nisu oni problem, ali ja si ne mogu dozvoliti da mi pamet prosipaju i savjete dijeli netko tko je jučer ušao u HDZ. Gdje su bili prije i za koga su radili? - odgovorio je Ivić protupitanjem.

Naglasio je da Jadranka Kosor nije imala ništa s raspuštanjem, da će i dalje imati njihovu podršku, a na novinski upit da prokomentira sumnje da je ona u tajnom sefu skrivala 4 milijuna kuna iz afere Fimi-Media, Ivić je odgovorio da je „Jadranka Kosor časna i poštena žena.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:30