AFERA CORE MEDIA

Ivana Ivančić: 'Novac sam od Šelebaja dobivala na ruke. Koliko? Simbolično, 8.000 kuna'

 Goran Mehkek / CROPIX

NOVO 12:32 Na današnjem početku glavne rasprave za aferu Core Media svjedočila je i novinarka Ivana Ivančić, koja danas radi kao dnevna urednica u informativnom programu Nove TV. Odgovarajući na pitanja tužiteljice Ivančić je potvrdila kako optuženog bivšeg direktora Nove TV, Sinišu Svilana poznaje 15 godina te da se njihov odnos iz poslovnog s vremenom pretvorio u dobro prijateljstvo.

Vladimira Šelebaja, rekla je, poznaje od prije sedam godina kada joj se obratio sa prijedlogom za suradnju. Tako je Ivančić koja je i tada radila u informativnom programu, postala urednica njegove emisije 'U Sridu' koja je emitirana u sklopu zabavnog programa.

- Tražila sam da me obaveze oko 'Sride' ne ometaju u mom svakodnevnom radu - rekla je Ivančić koja je na pitanje tužiteljice koliko je za to bila plaćena i od koga, odgovorila: simbolično.

Tužiteljica je inzistirala na iznosu pa je Ivančić pojasnila kako je ona kao urednica dobivala osam tisuća kuna, a njene tri kolegice koje su radile kao novinarke po četiri tisuće kuna mjesečno.

- Novac smo dobivale na ruke direktno od Šelebaja, a nekad bi nas čekao u kuverti na porti zgrade. Kada bi bile u središtu grada novac bi podizale u njegovom uredu u Gundulićevoj ulici - rekla je dodajući kako smatra da je znanje proizvod te da ga sukladno tome treba naplatiti.

Dodala je da nikad nije čula da bi Svilan uzimao mito od Šelebaja, a za to je saznala iz natpisa u medijima.

11:14 - Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je započela glavna rasprava u postupku protiv Siniše Svilana, bivšeg direktora Nove TV, kojeg tužiteljstvo sumnjiči da je u sklopu afere Core Media primio mito od ukupno 262 tisuće eura.

Siniša Svilan ustvrdio je danas da nije kriv za za primanje mita. "Sve je netočno, ne osjećam se krivim", rekao je Svilan pred sudskim vijećem.

U uvodnoj riječi tužiteljica je rekla kako na popisu ima 18 svjedoka koji bi trebali objasniti kako je Svilan s Vladimirom Šelebajem iz Core Medije dogovarao da njegove emisije 'Istraga', 'U sridu' i 'Jedan na jedan' Nova TV otkupi, a on po svakoj emitiranoj epizodi dobije 1000 eura.

Suđenje je nastavljeno ispitivanjem tadašnjeg člana Uprave Nove TV Branka Čakarmiša koji je posvjedočio da je okrivljeni Svilan kao direktor programa bio zadužen i za predlaganje projekata za otkup emisija iz vanjske produkcije.

Na nekim od sastanaka na kojima su predstavljani koncepti emisija, kazao je svjedok, bili su i Hloverka Novak Srzić i Dijana Čuljak, koja je predstavljena kao Šelebajeva supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:50