SUĐENJE ZA CRNE FONDOVE

Ivan Jarnjak: Nisam svjedok pokajnik. Nisam se nagodio s USKOK-om

Oprostite, ali nema svjedoka pokajnika. Ja nikad ne bih prihvatio da budem pokajnik, po nikakvoj cijeni jer to znači da bih priznao da sam kriv - rekao je Jarnjak
 Admir Buljubašić/Cropix

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak za HTV je izjavio da nije svjedok pokajnik, a USKOK-ova istraga protiv njega prekinuta je jer, kako kaže Jarnjak, uspio uvjeriti istražna tijela da s crnim fondovima HDZ-a nema ništa.

- Sad ću se punom snagom moći baviti svojim aktivnostima, to je sport teretana, tenis s prijateljima - rekao je Jarnjak, komentirajući svoju političku mirovinu nakon više od 20 godina u aktivnoj politici.

Jarnjak je iz politike izašao zbog pokretanja USKOK-ove istrage zbog koje nije završio na stranačkoj listi HDZ-a. Zanimljivo, završetak istrage poklopio se s njegovim odlaskom u mirovinu.

- Velika mi je zadovoljština što me puno ljudi zove i zadovoljni su da je tako završilo - izjavio je Jarnjak.

USKOK je obustavio istragu protiv Jarnjaka zbog nedostatka dokaza da je bio član HDZ-ove skupine zadužene za nezakonito prikupljanje novca za crne fondove.

- Oslobođen sam samo zato što nije bilo nikakvih dokaza da sam počinio nešto što bi bilo protuzakonito - poručio je Jarnjak.

Jarnjak odbacuje mogućnost nagodbe s USKOK-om.

- Oprostite, ali nema svjedoka pokajnika. Ja nikad ne bih prihvatio da budem pokajnik, po nikakvoj cijeni jer to znači da bih priznao da sam kriv - naglasio je Jarnjak.

Jarnjak je bio osumnjičen zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, bivšim glasnogovornikom Vlade Ratkom Mačekom, bivšom blagajnicom HDZ-a Brankom Pavošević i vlasnicom Fimi Medie Nevenkom Jurak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:05