PROTIV VELIKE KOALICIJE

ISTAKNUTI ČLAN HNS-a ŽESTOKO OPLEO PO MOST-u I PETROVU 'Dosta je bilo maltretiranja i igranja politike, ovo je čisto ruganje građanima!'

Velika Gorica, 160709.Predsjednika Gradskog vijeca Velike gorice, Gorana Beusa Richembergha (HNS) gradonacelnik Drazen Barisic (HDZ) bez prethodne najave izbacio je iz njegovih prostorija.Beus je danas sazvao konferenciju za novinare ispred svog bivseg ureda. Na slici: Goran Beus Richembergh ispred zakljucanih vrata svog starog ureda.Foto: Neja Markicevic / Cropix
 Neja Markicevic / CROPIX

Saborski zastupnik HNS-a, Goran Beus Richemberg, na svom Facebook profilu još je jasnije i oštrije odbio Mostov prijedlog o velikoj tripartitnoj Vladi i nestranačkom premijeru. Status prenosimo u cijelosti:

'Stvari konačno treba nazvati pravim imenom. Ako se netko igra politike, grubo se ruga na izborima iskazanoj volji velike većine građana, pod krinkom traženja konsenzusa 'razgovara' ultimatumima, državu gura u blokadu sustava s nesagledivim posljedicama i čitavu naciju tretira kao svoje pacijente ili stado ovaca, onda mora biti spreman da mu se kaže: dosta je bilo maltretiranja.

'Usiljeno potiranje društvenog i političkog pluralizma pod krinkom jedinstva je totalitarna manira i antidemokratsko prizivanje jednoumlja. Pokušaj da se na čelna mjesta u državi dovedu na izborima neverificirani i nepoznati ljudi, tobože 'nestranački stručnjaci', opasna je i protuustavna ideja. Višestranački parlamentarni sustav je jedna od najviših ustavnih vrednota i prije 25 godina teškom mukom osvojeni demokratski standard u ovoj zemlji. Ni u ratu, a pogotovo ne u miru mi liberalni demokrati ne možemo i nećemo pristati na političku lobotomiju i perfidnu suspenziju demokratskoga poretka' - napisao je Beus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:41