BRZO I EFIKASNO STUDIRANJE

Ispovijest o korupciji: Za 20 tisuća kuna kupila dva primjerka diplome i upis u radnu knjižicu!

VARAŽDIN - Jedan 35-godišnja Varaždinka, kojoj "štrebanje" očito nije baš milo, odlučila je studij završiti na brz i efikasan način, po mogućnosti da se ne mora susretati sa profesorima i ispitima. Svoju diplomu je tako odlučila - kupiti.

Spomenuta je Varaždinka na vidljivo mjesto u svojoj dnevnoj sobi ili možda čak i u svom uredu zakačila diplomu Prometnog fakulteta u Zagrebu kojom dokazuje da je pohađao i uspješno završila studij inžinjerstva prometa. Čak četiri je godine ova diplomirana inžinjerka prometa uživala u plodovima svog studija dok joj na vrata nije zakucala - policija.

Korupcija na Sveučilištu: Ispovijest studenata. Profesor: 'Želite prolaz? Uzmite instrukcije kod mog kolege'

Jutarnji otkriva najveći skandal na sveučilištu > Bjeliš zaustavio studiju o korupciji na Sveučilištu: Ne smije se znati koliko su profesori podmitljivi!

Utvrđeno je naime da je spomenuta "inžinjerka“ prije četiri godine od za sada nepoznatog muškarca s područja Zadra doslovce kupila diplomu. Za iznos od 20 tisuća kuna, "inžinjerka“ je od muškarca iz Zadra dobila dva primjerka diplome te ovjerenu radnu knjižicu s upisanom diplomom i zanimanjem iako u prostorije Prometnog fakulteta u Zagrebu najvjerojatnije nije ni nogom kročio.

Njezina krivotvorena diploma sada je završila tamo gdje joj je i mjesto - u košu za smeće - a protiv "inžinjerke“ će biti podnesena i kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave.

Jutarnji u borbi protiv korupcije na Sveučilištima: Prijavite slučajeve na Facebooku Jutarnjeg ili nam pišite na mail!



Znate li da je neki vaš kolega platio da bi položio ispit? Je li profesor ikad tražio od vas da kupite njegovu knjigu? Jeste li se kad koristili poznanstvima da biste osigurali prolaz na ispitu?

Više od 6300 studenata odgovorilo je na ta pitanja, ali mi ne smijemo znati odgovore. Rektor smatra da bi to bilo skandalozno za Sveučilište kada bismo saznali što sve studenti znaju o svojim profesorima!?

S obzirom da je u interesu časnih sveučilišnih profesora, učenika, studenata, roditelja (a moralo bi biti i rektora) da se razotkrije i sankcionira korupcija na Sveučilištu, pozivamo vas da odgovorite na pitanja iz zabranjene ankete u javnoj raspravi na Facebooku Jutarnjeg ili, ako želite biti anonimni, pišite nam na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Aleksa Bjeliš nije trpio što se u aferi Index piše o korupciji profesora

Rektor Bjeliš: Fakulteti su ih trebali kazniti i prije presude

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:26