PROGNOZA JE DOBRA

Isplanirajte vikend u prirodi: Stižu prave PROLJETNE temperature. Za vikend sunce i 20 Celzijevih stupnjeva!

Iako će tjedan započeti s oblacima i kišom do kraja tjedna gotovo cijelu Hrvatsku zahvatiti će pravo proljetno vrijeme. Temperature bi tako za vikend mogle doseći i do 20 Celzijevih stupnjeva.

U ponedjeljak će u kopnenim predjelima Hrvatske biti umjereno do pretežno oblačno uz kraća sunčana razdoblja kojih će više biti u istočnim predjelima. Povremeno je moguća i slaba kiša, uglavnom u gorskim i središnjim predjelima. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura od 0 do 5, a najviša dnevna od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu će ponedjeljak biti pretežno sunčan i suh, samo ponegdje uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana s olujnim udarima. Najviše dnevne temperature kretat će se između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

U utorak će u kopnenim predjelima također biti umjereno do pretežno oblačno, još ponegdje uz vrlo malo kiše. Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura kretat će se između 1 i 6, a najviša dnevna između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu će već u utorak biti vedro i sunačno. Još ujutro mogući su jaki udari bure i tramontane, a vjetar će tijekom dana slabiti. Jutro i večer hladniji, dan će biti topliji s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18 Celzijevih.

Od srijede će temperature početi rasti te će u gotovo cijeloj zemlji biti sunačno. U kopnenim predjelima temperatura će se kretati između 1 i 16 Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu između 14 i 19 Celzijevih. U četvrtak i petak očekuje se slično vrijeme. Temperature na kopnu kretat će se između 4 i 17, a na Jadranu između 5 i 17 Celzijevih stupnjeva.

U subotu i nedjelju stiže nam pravo proljetno vrijeme. U kopnenim predjelima, kao i na moru, očekuje se sunačno vrijeme uz temperature i do 20 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:15