DRAMATIČAN APEL

Iračani zarobili Hrvata, 5 Srba i 11 Bošnjaka: Ovo je katastrofa! Uzeli su nam putovnice, gladni smo...

 AP

ZAGREB - Petero Srba, 11 Bošnjaka i jedan Hrvat zarobljeni su u kurdskom gradu Erbil u Iraku, javlja Blic . S obzirom da im danas ističu turističke vize prijeti im opasnost da završe u zatvoru.

Jedan od njih, Elvis Ramić iz Blatnice kod Teslića, u Bosni i Hercegovini, apelirao je na svom Facebook profilu za pomoć. Objasnio je da su se oni u Iraku našli posredstvom jedne njemačke tvrtke, ali je njen vlasnik nestao.

- Ne daju nam putovnice, hranu, novce. Pokušajte nam pomoći, na bilo koji način. Sutra nam ističu turističke vize i moramo izaći iz zemlje, inače ćemo u zatvor - napisao je jučer Ramić.

On je naveo da u kampu u kojem su smješteni ima Bugara, Rumunja, Kurda i ističe da su mu Bugari posudili laptop da se javi, ali da nije siguran hoće li i to više moći.

- Mi smo ovdje došli na prijevaru. Obećan nam je posao. Nijemac koji nas je doveo navodno je podigao neki novac i pobjegao u Njemačku. Sada su nas Iračani zarobili, oduzeli nam putovnice, ne daju nam hranu. Dobijemo jednu konzervu ribe dnevno, a radimo cijeli dan. Spavamo u nemogućim uvjetima. Ovo je katastrofa - napisao je Ramić, prenose mediji.

MVPEI nema iformaciju o zarobljenom Hrvatu u Iraku

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) u petak je priopćilo da nema nikakvu službenu potvrdu o uhićenom hrvatskom državljanu.

- Naš veleposlanik u Bagdadu, Jerko Vukas, nije primio nikakvu informaciju iračkih vlasti o uhićenju hrvatskog državljana. Također,nije upućen nikakav zahtjev za konzularnu pomoć - kazao je glasnogovornik MVPEI-a Berislav Živković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:37