SUMNJIVO ZAPOŠLJAVANJE

Inspekcija u HAC-u. Šef uprave tvrdi: Nismo namještali poslove!

Makarska, 100811.Predsjednik uprave Hrvatskih Auto Cesta Stjepko Boban, koji je trenutno na odmoru, odgovorio je na pitanja novinara u vezi sa zaposljavanjem radnika na naplatnim kucicama u VrgorcuNa slici: Stjepko Boban-predsjednik uprave HAC-a.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

Državni inspektorat posjetio je danas Hrvatske autoceste i izuzeo dio dokumentacije o natječaju za 10 radnih mjesta na naplatnim kućicama Vrgorac. Riječ je o natječaju za koji se sumnja da je namješten te da su izigrani uvjeti zapošljavanja na toj naplatnoj kućici.

Na deset ponuđenih radnih mjesta prijavilo se 342 osoba, a Stjepko Boban, predsjednik uprave Hrvatskih autocesta , odbacio je sve optužbe da 10 novozaposlenih blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu ne ispunjavaju uvjete za taj posao. Svi zaposleni, uvjeravao je Boban novinare u Makarskoj, gdje se odmara, kako su zaposleni ispunili sve uvjete, a HAC je vodio računa o socijalnoj kategoriji i prije svega o pravima branitelja.

Kako tvrdi Boban, zaposleno je petero muškaraca, od čega su troje branitelji te pet žena od kojih su tri supruge hrvatskih vojnih invalida koji su nesposobni za rad. Kako bi se smanjili putni troškovi sedmero zaposlenih su iz Vrgorca, a troje također živi u okolici.

Točno je, objasnio je predsjednik uprave HAC-a, da popis zaposlenih nije istovjetan preporuci povjerenstva HAC-a. Bebić, veli, vjeruje svom povjerenstvu, ali naglašava kako uprava ima diskrecijsko pravo odabira zaposlenika.

Posebno je obranio radnika koji ima 62 godine i preziva se Bebić te naglasio kako nije povezan s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

- Svi su se zaposleni javili na natječaj i ispunili uvjete - izjavio je Boban, koji je najavio kako će izvještaj o cijelom slučaju premijerka imati do četvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:58