UPORNI ZADRANIN DOBIO ODGOVOR

Ingrid Antičević Marinović (SDP): Mi smo protiv toga da homoseksualci usvajaju djecu

Pitanje je postavio zadarski 'brico' Marinko Romić, uvjeren da će idući saziv Sabora odlučivati i o tome
Zadar, 211111.Parlamentarni izbori 2011.Aktivisti Kukuriku koalicije danas su se na Narodnom trgu druzili s gradjanima i dijelili promotivne materijale.Na fotografiji: Ingrid Anticevic MarinovicFoto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX

Na rutinskoj predizbornoj konferenciji za novinare upriličenoj uz zadarski gradski most, Ingrid Antičević Marinović se suočila s upornim Zadraninom koji je pod svaku cijenu želio odgovor na svoje pitanje „hoćete li biti „za“ ili „protiv“ toga da homoseksualci mogu usvajati djecu“. Pitanje je postavio zadarski „brico“ Marinko Romić, uvjeren da će idući saziv Sabora odlučivati i o tome.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

- Neće to doći na Sabor, sada nam je važnije zaposliti ljude i očistiti korupciju, pokušala je Antičević izbjeći konkretan odgovor, ali je Romić bio uporan, pa je podsjetio kako je SDP podržavao paradu ponosa u Zagrebu i Splitu i ponovio pitanje:

- Jeste li za ili protiv toga da homoseksualci mogu usvajati djecu?

- Mi smo protiv toga, kazala je na koncu Antičević.

Prethodno je zastupnica SDP-a konstatirala da na zadarskom području i u čitavoj Dalmaciji, te u Slavoniji, „pravosuđe i policija nisu slobodni i pod šapom su HDZ-a“.

- Maknut ćemo tu šapu i ovdje i u Slavoniji i završiti reforme koje HDZ ne završava. Njihova reforma zdravstva završi tako da ljudi umiru pred vratima Hitne pomoći, a reforma školstva tako što roditelji moraju birati koje će od dvoje djece školovati. Radnici su i dalje nezaštićeni, a HDZ im šalje ovršitelje da im oduzmu i ono malo što im preostalo. Hrvatska je umorna od HDZ-a, devastirana i opljačkana, rekla je Antičević.

- Auto cesta, Sveučilište, Prekršajni i Trgovački sud su otvoreni za vrijeme koalicijske vlasti, tada su započeli i radovi u Gaženici i nikada u Zadar nije toliko uloženo koliko za vrijeme naše Vlade, ali se s HDZ-on nikada ne zna što će koliko trajati i koliko će koštati, zaključila je Antičević.

Ante Kotromanović je najavio „fer i korektan odnos prema braniteljima kojima se neće smanjivati prava jer je to ova Vlada već učinila“. Kotromanović je najavio i izgradnju rehabilitacijskog centra za branitelje u Duilovu, otvaranje Registra branitelja i formiranje posebnog Ministarstva za branitelje.

- Bio sam u Škabrnji i ne mogu shvatiti da u Škabrnji nema Memorijalnog centra. To nužno i hitno treba napraviti, rekao je Kotromanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:56