IZBORI ZA ŽUPANA

INCIDENT U SISKU Branitelj upao na presicu i vikao: 'Zar si se prodao za pet tisuća kuna!?'

 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Neugodan incident obilježio je završnu predizbornu tiskovnu konferenciju Davorka Vidovića, kandidata SDP-a za sisačko-moslavačkog župana, kojoj su kao gosti nazočili Tonino Picula, Silvano Hrelja i pukovnik u mirovini Ivica Pandža Orkan.

Nakon što je Orkan obznanio da podržava u drugom krugu izbora za sisačko-moslavačkog župana, Davorka Vidovića, jer više vjeruje njemu nego protukandidatu Ivi Žiniću, nepoznati muškarac iz publike je ustao i glasno upitao: „Zašto Orkan, zašto daješ potporu Davorku Vidoviću? Zašto izdaješ svoje prijatelje branitelje, zar zbog pet tisuća kuna naknade?".

Aktivisti SDP-a ubrzo su ga ušutkali i izveli van, ali je i ispred vrata nastavio galamu i viku o prodanim dušama.

Doznajemo da je riječ o hrvatskom branitelju Ivi Vraniću iz Sunje, no dublje razloge njegova prosvjeda nismo uspjeli doznati. Orkan je kasnije rekao da je riječ o problematičnom liku, koji je čak bio i u zatvoru.

U nastavku tiskovne, o tome zašto bi trebalo glasovati za Vidovića, govorili su Silvano Hrelja i europarlamentarac Tonino Picula, koji je čak iz Bruxellessa potegao do Siska kako bi dao potoru svojem prijatelju Vidoviću. On je pozvao Siščane da izađu na izbore, napominjući da lošu vlast biraju dobri građani koji na izborima ostaju kod kuće. Upitan treba li zbog neuspjeha vlade smijeniti vodstvo SDP-a, Picula je rekao kako je do parlamentarnih izbora daleko, ali da bi članstvo sigurno tražilo promjene ukoliko bi izborni rezultat SDP-a bio loš.

- I po tome smo mi u SDP-u posebni, kod nas članstvo može tražiti i odlučivati o smjenama u vodstvu, rekao je Picula.

Mate Piskor / CROPIX
Sisak, 241014Neugodan incident obiljezio je zavrsnu predizbornu konferenciju za medije Davorka Vidovica, kandidata SDP-a za sisacko-moslavackog zupana, kojoj su kao gosti nazocili Tonino Picula, Silvano Hrelja i pukovnik u mirovini Ivica Pandza Orkan. Incident je izazvao nepozvani branitelj Ivo Vranic iz Sunje koji je verbalno napao Ivicu Pandzu. Njegovu glasnu tiradu prekinuli su organizatori tiskovne, aktivisti SDP-a, koji su Vranica izveli van iz sale, no on je i pred vratima nastavio vikati i buciti. Na fotografiji: branitelj Ivo Vranic.Foto: Mate Piskor / CROPIX

Davrko Vidović naglasio je kako mu je žao što se ponovo ne bira čovjek, nego stranački ljudi.

- Meni je jedna članica HDZ-a rekla da neće glasovati za mene iako me dobro pozna, nego za Ivu Žinića kojeg ne poznaje, jer je ona vojnik partije, te da bi prema njoj kandidat za župana mogao biti i Pajo Patak, ali bi ona glasovala za njega ako je član HDZ-a. Upitan hoće li zadržati savjete i savjetnike bivše županice ukoliko pobijedi, Vidović je rekao da savjetnici ne primaju naknadu otkako je županica u pritvoru, da njihove usluge nisu koristili zamjenici županice, te da neće ni on. Uvjeren je da će imati većinu u Županijskoj skupšini, odnosno da će iza projekata koje će predložiti stati većina vijećnika.

- Neki su vijećnici sa mnom razgovarali o tome i obećali mi potporu, rekao je Vidović odbivši reći o kome je riječ i iz koje stranke dolaze vijećnici Županijske skupštine koji mu daju potporu unaprijed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:37