OKRIVLJENA GRLJAK

INCIDENT U BERLINU Glasnogovornik Angele Merkel naljutio gazdaricu pa za gaf okrivio Milanovićevu glasnogovornicu!

German Chancellor Angela Merkel attends a news conference with the Prime Minister of Croatia Zoran Milanovic after a meeting at the chancellery in Berlin, Wednesday, Sept. 19, 2012. (AP Photo/Markus Schreiber)
 Arhiva

Jučerašnji posjet hrvatskog premijera Zorana Milanoviću Berlinu , i njegov sastanak s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, između ostalog, ostat će upamćen po gafu Merkelinog glasnogovornika Georga Streitera tijekom kancelarkinog obraćanja novinarima.

Naime, nakon što su Milanović i Merkel izašli pred novinare, kancelarka je započela govor, ali sa strane se moglo čuti nečiji glasni žamor. Merkel je u tom trenutku ošto pogledala na stranu i kazala: "Gospodine Streiter, ako biste mogli nešto tiše pričati, to bi bilo od velike pomoći". Streiter je nakon jezikove juhe odmah ušutio i pognuo glavu.

Njemački Der Spiegel je od Merkelinog glasnogovornika Streitera tražio objašnjenje, a ovaj je krivicu svalio na Milanovićevu glasnogovornicu Ivanu Grkljak.

- U tom trenutku sam baš govorio hrvatskoj glasnogovornici da sada moramo biti tihi, jer govori kancelarka. Na glavi sam već imao slušalice za simultani prijevod pa sam, čini se, bio malo glasniji - kazao je Streiter, koji se na kraju konferencije ispričao Angeli Merkel, a njemu, kako piše Der Spiegel, Ivana Grljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:27