POTUKLI KONKURENCIJU

Inauguraciju na HTV-u gledalo 17,5% gledatelja

Prema podacima gledanosti, inauguraciju predsjednika na Novoj TV vidjelo je 6,2 posto gledatelja, dok je nalošiji rezultat zabilježila RTL Televizija - 2,3 posto
Zagreb, 180210.Markov trg, inauguracija treceg Hrvatskog predjednika Ive Josipovica. Na slici: hrvatski predsjednik Ivo Josipovic sa suprugom Tatjanom i kcerkom Lanom.Foto: HINA / POOL / Damir Sencar
 HINA / POOL / Damir Senčar

ZAGREB - Prijenos inauguracije novog predsjednika RH Ive Josipovića na HTV-u je pratilo 17, 5 posto gledatelja. Tijekom programa koji je trajao dva sata i dvadeset dvije minute gledanost se na HTV-u penjala i do 21 posto ukupno (AMR), odnosno do sharea (udio u gledanosti) koji je iznosio 56,3 posto.

Usporebe radi, ta gledanost danas je bila gotovo jednaka AMR-u središnjeg Dnevnika HTV-a u 19 i 30 sati obzirom da je ta glavna informativna emisija zabilježila gledanost od 19,3 posto.

Prema podacima gledanosti, inauguraciju predsjednika na Novoj TV, kad je riječ o AMR-u, vidjelo je 6,2 posto gledatelja, dok je nalošiji rezultat zabilježila RTL Televizija - 2,3 posto. Slabiju gledanost RTL je vjerojatno zabilježila zbog činjenice da je s prijenosom počela kasnije, gotovo u 11 i 30 sati, dok je HTV sa svojim prijenosom počeo u 11 sati i 7 minuta.

- Rejting od 17,5 posto, odnosno, na trenutke do preko 21 % gledanosti doista je izuzetno visok za TV program u to doba dana. HTV je inače proizveo TV signal koji je dogovorom s Uredom predsjednika bio tretiran kao svojevrsno javno dobro i koristile su ga i druge TV kuće te internetski portali.

Za prijenos s ukupno 3 vanjske lokacije HTV je koristio čak 25 kamera i zahvaljujući tome su gledatelji vidjeli svaki detalj složenog protokola predsjedničke inauguracije, komentirao je podatke glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:23