KONSTANTA KVALITETE

INA u prodaju pustila novo gorivo: Kupci svjedoče o visokoj kvaliteti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Ininim postajama od sredine prošle godine u ponudi su visokokvalitetna goriva Euro V kvalitete. Euro V goriva rezultat su dugogodišnje modernizacije Ininih rafinerija u Rijeci i Sisku. Riječ je o gorivima u kojima je udjel sumpora do 10 mg/kg, što je sukladno europskim normama EN 228 za motorne benzine i EN 590 za dizelsko gorivo.

Kako sadržaj sumpora najviše utječe na učinkovitost sustava za obradu ispušnih plinova u vozilima, smanjenjem udjela sumpora sa 50 mg/kg na 10 mg/kg, osigurana je puna učinkovitost automobilskih sustava za obradu ispušnih plinova te smanjena emisija štetnih spojeva. To je i dodatni doprinos u ukupnim nastojanjima i aktivnostima Ine za osiguranjem očuvanja okoliša i poboljšanja kvalitete zraka.

Osim toga, u prosincu 2010. godine uvedena su i nova Class goriva, koja su također Euro V goriva, no dodatno obogaćena aditivima koji poboljšavaju vozna svojstva automobila, produžavaju vijek trajanja i povećavaju snagu motora, te smanjuju potrošnju goriva i čuvaju okoliš.

Uvedeno je i gorivo Eurosuper BS 98, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih na Ininim benzinskim postajama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Naime, riječ je o bezolovnom bez sumpornom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB/MOB = 98/87).

Ovo gorivo namijenjeno je svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporuča korištenje visoko oktanskog motornog benzina koji odgovara Euro V zahtjevima, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije.

ANKETA MEĐU VOZAČIMA

Milan (obrtnik), Zagreb

Prije desetak dana primijetio sam da je u ponudi novo gorivo Class, pa kako nisam znao o čemu je riječ pitao sam Inine prodavače na jednoj zagrebačkoj postaji koji su mi objasnili da je riječ o kvalitetnom gorivu poboljšanom aditivima. Zadovoljan sam općenito Ininim gorivima, samim time sam i dugogodišnji Inin kupac, a Class se zasad pokazao kao vrlo dobro gorivo.

Vlado (dostavljač), Zagreb

Na Inine postaje dolazim već godinama, mogu reći čak i desetljećima, pa mogu reći da sam zadovoljan sa današnjom kvalitetom goriva. Dosta vremena provodim na cesti u kombiju, pa mi je vrlo važno da koristim pouzdano i kvalitetno gorivo, a ovo novo Inino Class gorivo u ovo kratko vrijeme koliko ga koristim pokazuje se vrlo dobro. Drago mi je da INA brine o potrošačima i da je kvaliteta goriva na europskoj razini.

Bruno (nezaposlen), Zagreb

Drago mi je da me pitate o Ininim gorivima, jer sam unazad nekoliko goriva probao gotovo sva goriva koja su u ponudi u RH, i kao što vidite uvijek se vraćam na Inu. Čuo sam da je u ponudi novo gorivo (Class), a iako ga danas točim tek drugi puta, čini mi se vrlo dobre kvalitete. U Zagrebu najčešće dolazim na novozagrebačke postaje, a trenutno mi je najdraža ova u Zapruđu jer je nova, uredna i djelatnici su vrlo susretljivi.

Dado (skladištar), Zagreb

Vrlo sam zadovoljan samom kvalitetom goriva, što dokazuje i moji redoviti dolasci na Inu. Ono što najviše volim po pitanju Ine jesu sami djelatnici koji su me tijekom redovitih dolazaka upoznali pa kad god dođem na jednu od tri postaje gdje redoviti točim gorivo imam osjećaj kao da sam doma sa svojima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:12