NEODGOVORNA KOB

Imotski: Unatoč zabrani lovci ustrijelili srndaće

Jadne su životinje ustrijelili nepoznati lovci iz lovačke udruge Kamenjarka protiv kojih je podignuta prijava za krivolov
 Željko Mužević/CROPIX

IMOTSKI - Prvi lovni dan u lovnoj sezoni koja je u nedjelju otvorena za lovce svih lovačkih udruga u Imotskoj krajini donio je i razočarenje mnogih poštenih lovaca i ljubitelja prirode.

Iako je lov isključivo bio otvoren na divljeg zeca, fazana, trčku i prepelicu, a putem Radio postaje Imotski, te na svojim internim sastancima, lovci su upozoreni da ne pucaju na par srndaća koji su se po prvi put pojavili u Imotskom polju, nekima to ipak nije bilo dovoljno.

Naime, za sada nepoznati lovci lovačke udruge Kamenjarka iz Zmijavaca ustrijelili su te plahe životinje.

- Mi smo uistinu ogorčeni i razočarani postupkom tih lovaca kojima nije mjesto u našoj udruzi. Odmah smo obavijestili policiju, te podnijeli prijavu, a istragom će se utvrditi okolnosti očitog krivolova. Šteta, uistinu šteta, da se srndaći nisu mogli udomaćiti u našem polju - rekli su s puno gorčine predsjednici lovačkih udruga Kamenjarka i Imotska krajina, Rudolf Šušnjar i Mladen Škeva.

Upravo odstrel srndaća glavna je i tema lovačkih priča u nedjelju navečer diljem Imotske krajine. Ogorčeni su mnogi, baš kao i mnogi ljubitelji prirode. Ponadali su se da bi se srndaći udomaćili na području Imotskog polja i pobrđa, no još jednom se pokazalo da u lovačkim udrugama ima onih lovaca kojima tu nije mjesto.

Lovačka udruga Kamenjarka sada je suočena s mogućnošću zabrane lova, a lovci koji su ubili srndaće suočiti će se s prijavama i kaznom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:35