LOŠA NOĆ ZA D. TOMIĆA

Imali smo dozvolu za doček, ali me u 3 sata ujutro policija tukla i privela

Policija tvrdi da je Tomić počeo vrijeđati policijske službenike te su ga oni uhitili i priveli
Opatija, 020111.Damir Tomic, jedan od organizatora opatijskog doceka Nove godine na Ljetnoj pozornici, udaren je u glavu od strane policijskog djelatnika oko 3 ujutro 01.01. nasred pozornice na Ljetnoj. Tomic je potom uhicen i pripracen u policijsku postaju Opatija gdje je zadrzan do popodneva i gdje su ga, prema njegovim tvrdnjava, dodatno istukli.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimas / CROPIX

RIJEKA - Poznati opatijski glazbeni djelatnik Damir Tomić (31), jedan od organizatora novogodišnjeg dočeka u Opatiji, neočekivano je 2011. dočekao u policijskoj postaji u Opatiji u kojoj je, tvrdi, bio dodatno maltretiran.

Isprika gradonačelnika

U izjavi za naš list Tomić nije opovrgao dio svoje krivnje za incident, ali je objasnio da su za sve krivi policajci.

- Policajci su još prije 3 sata došli i tražili da prekinemo nastup naših grupa. Pokušao sam objasniti da imamo dozvolu za doček do 4 sata i uputio na Grad Opatiju koji mi je dao dozvolu. Nudio sam im da zovu gradonačelnika Ivu Dujmića. No, nisu me htjeli uopće saslušati. Ugasili su muziku. Istina je da sam u tom natezanju nešto opsovao, ali onako općenito: ‘j.... ti muriju’. Razljutilo me što nam kvare koncert - prepričava nam Tomić i tvrdi da ga je tada policajac udario šakom u glavu.

- Poznanici su mi priskočili u pomoć, no u gužvi su policajci i njih izudarali. Mene su strpali u maricu i odveli u postaju, a tamo su me još tukli - tvrdi i kaže da su ga pustili oko 14 sati.

Tomić kaže kako je to istina koju mogu potvrditi očevici i navodi da je ovakvo ponašanje policije nedopustivo. Na kraju govori da mu se jučer ispričao dogradonačelnik Opatije i potvrdio da je dozvola za doček vrijedila do 4 ujutro prema izvješću Operativno-komunikacijskog centra PU primorsko-goranske, do privođenja 31-godišnjaka u postaju došlo je nakon incidenta koji se zbio oko 3.40 sati. Policija navodi da je doček na Ljetnoj pozornici bio prijavljen do 3 sata pa su policijski djelatnici oko 3.20 došli do Tomića kao organizatora i upozorili ga da mora završiti sa svirkom.

Program za mlade

Tu je došlo do nesporazuma jer se Tomić usprotivio postupanju policije, a sve je kulminiralo oko 3.40 sati kada je Tomić, tvrdi policija, u pijanom stanju počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike, te su ga oni uhitili i u 3.55 sati priveli u policijsku postaju. Inače, u Opatiji su bila organizirana dva dočeka, jedan na glavnoj cesti ispred tržnice, a drugi na Ljetnoj pozornici koji je bio pripremljen za mlađu, više rock publiku i organizator tog okupljanja u ime Grada Opatije bio je Tomić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 10:09