INTERNA INSPEKCIJA POKAZALA

Ilegalnim priključcima za vodu oštetili Grad Zagreb i Holding za više od 26 milijuna kuna

Zagrebački holding u petak je DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv nekoliko zaposlenika Vodoopskrbe i odvodnje zbog sumnje da su ilegalo postavljali priključke na vodu

Zbog sumnje da su u razdoblju od 2005. do danas postavili više od 3000 ilegalnih priključaka za vodu, Zagrebački holding u petak je Državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv nekoliko djelatnika svoje podružnice Vodoopskrba i odvodnja.

Kako doznajemo, interna kontrola Zagrebačkog holdinga u istrazi je otkrila kako su djelatnici, postavljajući ilegalne priključke za vodu i kanalizaciju, oštetili Grad i Holding za više od 26 milijuna kuna. Naime, gradnja priključka na vodu i kanalizaciju te PDV iznosi oko 12.000 kuna, no naknade Gradu i Holdingu nisu bile uplaćene. Zaposlenici Vodoopskrbe i odvodnje građane bi, dakle, ilegalno priključili na mrežu, a kasnije bi u bazi podataka priključke prikazali legalnima.

- Ne znamo jesu li djelatnici podružnice uzimali taj novac, to će pokazati istraga DORH-a - kažu u Holdingu, dodajući kako su sav prikuupljeni materijal, kao i popis imena koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj organizaciji i moguće imali saznanja za nju, predali DORH-u.

Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, pak, nije želio govoriti o provedenoj istrazi.

- Prijava je podnesena protiv djelatnika u podružnici Vodoopskrba i odvodnja radi sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Detalje ćete doznati danas - rekao je Viro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:26