KĆI STJEPANA MESIĆA

Igor Rađenović: Ako sada otkriju tko me tukao, hvala Saši Mesić

Rađenović očekuje reakciju policije. Već dvije godine čeka da se otkrije naručitelj napada
Zagreb, 161001. Iblerov trg.Igor Radjenovic ispred glavnog stozera SDP-a.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Policija će prvo napraviti analitičku procjenu informacije, a o njoj ovisi hoće li ili ne obaviti obavijesni razgovor sa Sašom Mesić, kćeri bivšeg predsjednika Mesića. Rekao nam je to Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije o izjavi Saše Mesić Globusu , da je iz projekta Termi-Zagreb Bandić može maknuti jedino ako završi kao Rađenović, kojeg su kumovi prebili!

Šutjeli o naručitelju

Borovec je rekao da se analitički prati pisanje medija, te je i to izvor policijskih saznanja.

Bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović pretučen je 16. svibnja 2008. godine ispred zgrade u novozagrebačkom naselju Travno, a u međuvremenu otkriveni su, i već osuđeni, njegovi napadači Miodrag Šimunac i Nikola Presečki. No, obojica su odbili tijekom ispitivanja u policiji i na suđenju otkriti tko je naručio napad i pravomoćno su osuđeni na po tri godine zatvora.

- Radi se o oštroj izjavi i očekujem reakciju nadležnih institucija. Već gotovo dvije godine čekam da policija otkrije naručitelja mojeg premlaćivanja. Ako bi izjava Saše Mesić pomogla otkrivanju naručitelja, onda joj na tome zahvaljujem - rekao nam je jučer Igor Rađenović. Kako smo, pak, neslužbeno doznali, policija je imala i neke konkretne indicije o mogućim naručiteljima Rađenovićeva premlaćivanja, no nikad to nije potkrijepila konkretnim dokazima.

Prema tim saznanjima, krug naručitelja uglavnom je vodio do Zagrebačkih cesta i Gradskog poglavarstva. Zna li Saša Mesić nešto više o naručiteljima njegova premlaćivanja, s obzirom da je njezin otac dobivao povjerljive informacije sigurnosnih službi, policija bi trebala razjasniti. S obzirom na težinu objavljene izjave, nije isključeno ni sudsko prepucavanje Bandić - Mesić.

Ne kontaktira s medijima

Nakon što je do kraja zaoštrila svoj sukob s gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji ju je navodno početkom tjedna prijavio Državnom odvjetništvu zbog Termi-Zagreb, Saša Mesić od jučer više ne kontaktira s medijima.

U uredu Termi-Zagreb, čija je šefica mlađa kći bivšeg predsjednika, poručili su da sve izjave moramo tražiti u Uredu za odnose s javnošću Ine. Saša Mesić je najavila da je Bandić neće tako lako maknuti s čelnog mjesta Termi-Zagreb, u kojima, navodno, ima plaću od 25 tisuća kuna. Optužila je Bandića da se preko nje osvećuje njezinu ocu, te da ju želi maknuti kako bi zadržao kontrolu nad profitabilnim Termama.

Ništa ne radi

No, čak i da Bandić uspije maknuti Sašu Mesić, Termama ipak neće zavladati. U tome ga namjerava spriječiti njegova bivša stranka. Osim Saše Mesić, u Upravi Tremi za sada sjedi Bandićev čovjek - Davor Havranek. Njega će, doznajemo, u iduća tri tjedna zamijeniti netko iz zagrebačkog SDP-a.

- Havranek uopće ništa ne radi. U dogledno vrijeme ćemo to riješiti - rekao nam je jučer jedan visokopozicionirani zagrebački SDP-ovac. Tvrdi da nema govora o nezakonitom poslovanju Saše Mesić. Na optužbe Kontrolnog ureda Zagreba da im Saša Mesić nije željela dati uvid u poslovanje Termi, uzvraća:

- Zašto Herak nije tražio podatke o poslovanju od Havraneka, Bandićeva čovjeka?

Uzvratio Mesiću jer ga nije podržao

O poslovanju Termi se nije čulo niti riječi kritike sve dok nije pukla “ljubav” Bandića i Mesića. Nakon što je Mesić uskratio Bandiću podršku u predsjedničkoj utrci nije trebalo dugo čekati za uzvraćanje udarca. Gradonačelnik je naredio nadzor nad poslovanjem Termi zbog sumnji da je Saša Mesić nenamjenski potrošila 2,5 milijuna kuna koje je Grad dao za poslovanje Termi. Bandić je zaustavio i daljnje financiranje tvrtke sve dok ju vodi Saša Mesić.

Pitanje je dana kada će Bandić protiv Saše Mesić podnijeti kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:20