PORUKE KANDIDATIMA

Igor Dekanić i Mirjana Krizmanić: U kampanji se ne bi smjelo lagati

Političari u borbi za glasove često koriste laži, ponajprije o svojim vrlinama, sposobnostima i talentima, no dobro laganje je umijeće koje zahtjeva koncentraciju i pamćenje, zbog čega mnogi lažovi budu lako otkriveni
 Marko Todorov/CROPIX

ZAGREB - Stručnjak za naftu Igor Dekanić i psihologinja Mirjana Krizmanić upozorili su u četvrtak na konferenciji za novinare u organizaciji Izbornog stožera Ive Josipovića da predsjednički kandidati u kampanji ne bi smjeli lagati, pogotovo ne u vezi pitanja koja su od strateške važnosti za Hrvatsku.

Predsjednički kandidati ne smiju u svrhu svoje promidžbe iskorištavati ozbiljna, stručna i složena pitanja kao što su energetska, jer na taj način nanose štetu interesima Hrvatske i njezinoj javnosti, poručio je Dekanić.

"Hrvatska upravo pokušava zaključiti nekoliko važnih energetskih ugovora, a ako se danas politička i gospodarska strana ne složi oko tog pitanja, sutra nam može biti kasno", ustvrdio je Dekanić.

Sada je prilika da se Hrvatska uključi u europske energetske tokove, jer projekti kao što su LNG terminal, koji iz raznih razloga nisu mogli biti realizirani u proteklih dvadesetak godina, danas stjecajem okolnosti imaju povoljnu priliku za realizaciju, rekao je.

Hrvatska može postati energetsko čvorište juga Europe. Na natječaj za koncesiju za istraživanje plina i nafte u Jadranu prijavilo se nekoliko moćnih kompanija, pa u situaciji kada počinju pregovori o tome, nužna je maksimalna politička, gospodarska i medijska sinkronizacija s hrvatske strane, naglašava Dekanić.

Mirjana Krizmanić istaknula je da političari u borbi za glasove često koriste laži, ponajprije o svojim vrlinama, sposobnostima i talentima, no dobro laganje je umijeće koje zahtjeva koncentraciju i pamćenje, zbog čega mnogi lažovi budu lako otkriveni.

Krizmanić je kao primjer navela Josipovićevu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, podsjetivši na njezinu izjavu da se u Hrvatsku vratila iz plemenitih pobuda, radi ljubavi prema domovini i svojoj djeci, no potom se otkrilo da njezina djeca uopće ne žive u Hrvatskoj nego se školuju u inozemstvu.

Kampanja Grabar Kitarović u prvi plan ističe njezin ponos i uspjeh koji je postigla krenuvši od skromnih početaka, no zanemaruje objašnjenje kako će to ona stvoriti prosperitetnu državu, ako nema nikakav program, kaže Krizmanić dodajući kako kandidatkinja HDZ-a time pokazuje svoju bahatost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:40