KAOS NA DESNICI

Idući tjedan izvanredna sjednica Predsjedništva DP-a: ‘Želimo pojašnjenje što se dogodilo‘

‘Tražimo izvanrednu sjednicu radi dodatnog pojašnjenja okolnosti ostavki osobno od strane dr.sc. Miroslava Škore i g. Darija Žepine‘
Miroslav Skoro,Vesna Vucemilovic
 Damjan Tadic/Cropix

Sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) najavljena je članovima tog tijela za sljedeći tjedan, a više detalja trebalo bi biti definirano u ponedjeljak, doznaje se u DP-u nakon što su hitnu sjednicu zatražili članovi tog tijela stranke.

Naime, članovi predsjedništva Domovinskog pokreta u petak su od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili da sazove izvanrednu sjednicu Predsjedništva DP-a kako bi im dodatno pojasno okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

S obzirom na novonastale okolnosti i činjenicu da nisu usvojeni temeljni podakti Statuta Domovinskog pokreta (npr. Pravilnik o članstvu), niti je samoproglašeni vršitelj dužnosti na bilo koji način uobičajen za funkcioniranje stranaka koji se temelji na Zakonu o političkim strankama (NN 76/1993) pokrenuo demokratsku proceduru sazivanja stranačkih tijela, zahtjevamo žurnu izvanrednu sjednicu Predsjedništva Domovinskog pokreta.

Sukladno čl. 27. statuta DP-a Predsjedništvo je najviše tijelo upravljanja Strankom između dviju sjednica Domovinskog odbora, te sukladno čl. 28. "obavlja ostale poslove određene Statutom i odlučuje o drugim pitanjima koja Statutom nisu izričito stavljena u djelokrug drugih tijela".

S obzirom na iznenadnu i pomalo u čudnim okolnostima podnesenu ostavku predsjednika Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslava Škore, kao i glavnog tajnika stranke g. Darija Žepine tražimo da zamjenik predsjednika g. Mario Radić sazove hitnu sjednicu predsjedništva Domovinskog pokreta, a radi:

- dodatnog pojašnjenja okolnosti ostavki osobno od strane dr.sc. Miroslava Škore i g. Darija Žepine;

- koordinacije daljnjih medijskih istupa kao i

- očitovanja zamjenika predsjednika g. Radića o daljnoj organizaciji i radu stranke do najavljenih unutarstranačkih izbora, kao i u medijima najavljene promjene Statuta koje ni jednom riječju nikada nisu spomenute na Predsjedništvu stranke.

Najvažniji ciljevi Domovinskog pokreta su odgovornost, kao i unutarstranačka demokracija.

S poštovanjem,

Članovi predsjedništva: Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Igor Peternel, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:31