JOŠ JEDAN NALOG

I USKOK istražuje Polančeca zbog slučaja ‘reflektori’

Postavljanje reflektora na stadionu prikazano je kao izvođenje radova na gradilištu u Zagrebu
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu, USKOK je prošlog tjedna otvorio novu istragu protiv Damira Polančeca i dviju osoba u vezi s postavljanjem reflektora na stadionu NK Osvita u Đelekovcu .

Priopćio je to USKOK na svojim internetskim stranicama navodeći samo da se radi o osobama od 43, 44 i 53 godine i pribavljanju 345.205,04 kuna protupravne imovinske koristi jednom nogometnom klubu. No, jasno je da se radi o slučaju reflektori.

Nije bilo ugovora

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo potvrdio nam je da je njegov klijent u međuvremenu zaprimio odgovarajući nalog USKOK-a.

Kako neslužbeno doznajemo, uz Polančeca koji se tereti za poticanje na zloupotrebu i za protuzakonito posredovanje, osumnjičeni su direktor Zagreb Montaže Željko Dražić i voditelj projekta Sky Offica u Zagrebu Tomislav Andabaka.

Tereti ih se da su postavljanje reflektora 2008. na stadionu NK Osvita iz Đelekovca, kluba tadašnjeg potpredsjednika Vlade RH Damira Polančeca, u poslovnim knjigama predstavili kao izvođenje radova na gradilištu Sky Officea u Zagrebu.

Po Polačecovoj uputi koprivnička firma je ispostavila račun na oko 350.000 kuna Zagreb Montaži navodeći da se radi o računu za elektroradove izvedene na Sky Officeu. Međutim, nikakvog ugovora između te dvije tvrtke nije bilo niti su one ikada poslovale. Takva poslovna dokumentacija pokušala se izraditi naknadno, nakon što je prošle jeseni buknula afera oko Podravke.

Reflektori dvaput plaćeni

Polančec je na kraju, kako ga se sumnjiči, iskorištavajući svoj položaj, a nastojeći prikriti protuzakonite radnje, tražio od vlasnika koprivničke tvrtke, stvarnog izvođača radova, da ponovno ispostavi dvije fakture za postavljanje reflektora, ali ovoga puta “njegovu” nogometnom klubu. Nakon što je vlasnik te tvrtke to i učinio, Polančec je početkom ove godine “donirao” NK Osvitu 385.000 kuna vlastitog novca, kojim je klub platio radove. Tako su reflektori plaćeni dva puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:16