OBRAČUN SDP-ovaca

I JOVANOVIĆ ODRŽAO PRESICU 'Linićev je istup politički promašaj godine, a ja sam iskusniji od njega'

 Tea Cimas/Cropix

RIJEKA - Puna četiri sata nakon Slavka Linića, na istom je mjestu, u prostorijama Gradskog ogranka SDP-a Rijeka, konferenciju za novinare održao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, jedan od riječkih SDP-ovaca koji u sukobu Linić-Milanović drže premijerovu stranu.

- Osjećaj koji danas imam, na temelju onoga što sam čuo putem radijskog prijenosa u istupu kolege Slavka Linića, je osjećaj beskrajne tuge. Mislim da je Slavko Linić u neodgovornom i politički promašenom istupu nanio nepopravljivu štetu SDP-u, Vladi Republike Hrvatske i samome sebi. Sve optužbe koje je iznio potpuno su političke, bez ijednog elementa materijalnog dokaza - rekao je Jovanović dodavši da nije bio na sjednici Županijskog odbora SDP-a u ponedjeljak, ali ako je istina da je, kako su mediji prenijeli, rekao da će činiti sve da oblati premijera Milanovića, onda je ovo dokaz da je krenuo u realizaciju tog plana.

- Njegov monolog pun je konstrukcija bez temelja, a cilj je destrukcija SDP-a, odnosno Vlade. Sve je to voda na mlin onima koji zazivaju prijevremene izbore, na štetu građana Hrvatske. Hrvatskoj ne treba dekonstrukcija ili rekonstrukcija Vlade nego rad, rad i rad. Moja je poruka: Ljudi, složimo se i razgovarajmo i razgovarajmo o svim temama, presice se koriste da predstavimo projekte i rezultate rada, nemojmo se međusobno blatiti - rekao je Jovanović, dodavši da bi najveća tragedija za SDP i Hrvatsku bila vratiti vlast "zločinačkoj organizaciji osuđenoj na hrvatskome sudu".

Linićevu je konferenciju za novinare proglasio političkim promašajem godine, pogotovo jer se radi o SDP-ovcu koji je više od 20 godina rada posvetio jačanju stranke. Međutim, kako je rekao Jovanović, SDP će iz ovoga izaći jači nego prije, odraditi mandat do kraja i dobiti još jedne parlamentarne izbore.

Istaknuo je da se riječki SDP, kao ni SDP općenito, nakon ovoga nipošto neće raspasti već može samo ojačati.

- Govorim u ime velike većine riječkih i primorsko-goranskih SDP-ovaca koji ne žele svađe, koji ne žele podmetanja - rekao je Jovanović.

Istaknuo je da, ako se gleda stranačko vodstvo SDP-a u Rijeci, on ima najviše iskustva i najviše staža.

- Duže sam u SDP-u i od Slavka Linića i od Vojka Obersnela i od Zlatka Komadine - rekao je Jovanović, dodavši da mu je utoliko stalo da riječki SDP bude jedna od najjačih organizacija u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 01:28