ŠALJE OBALNU STRAŽU

'I HRVATSKA ĆE SE UKLJUČITI U SPAŠAVANJE IMIGRANATA' Milanović obećao pomoć talijanskom predsjedniku

 Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Hrvatska se namjerava uključiti u misiju spašavanja imigranata u Sredozemlju, rekao je u četvrtak premijer Zoran Milanović na sastanku s talijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom.

Milanović je razgovarao s Mattarellom na početku njegova službena posjeta Hrvatskoj, a glavna je tema bilo stradanje ilegalnih imigranata u Sredozemlju, priopćeno je iz Banskih dvora.

Milanović je talijanskom predsjedniku rekao da se Hrvatska namjerava uključi u misiju njihova spašavanja i da vlada razmatra mogućnost da se jedan brod Obalne straže RH uključi u humanitarnu misiju Europske unije.

Hrvatski premijer popodne će otputovati u Bruxelles na izvanredni summit EU-a posvećen tragedijama imigranata na Mediteranu.

Milanović i Mattarella razgovarali su i o bilateralnim odnosima između Hrvatske i Italije te se složili da su odnosi dviju država odlični, ali da ima prostora za još bolju gospodarsku suradnju.

Tema je bila i situacija u regiji jugoistočne Europe, pri čemu su se hrvatski premijer i talijanski predsjednik suglasni da je potrebno nastaviti proces proširenja EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:57