SJEDNICA UPRAVE INE

I DALJE BEZ ODLUKE O SUDBINI SISAČKE RAFINERIJE 'Morat ćemo se konzultirati s dioničarima'

Iako je, kako je izvijestio Jutarnji list, predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott inzistirao da članovi Uprave na današnjoj sjednici glasaju o gašenju sisačke Rafinerije, odluka o tome ipak nije donesena.

Kako stoji u Ininom šturom priopćenju za javnost, na sjednici je 'raspravljena strategija INA Grupe koja predviđa značajan rast u svim temeljnim djelatnostima kompanije', a 'unutar navedenog, dodatno je raspravljena i detaljna strategija za segment djelatnosti Rafinerije i marketing'.

'INA je u proteklih mjesec dana izvršila dodatne analize vezane za rafinerijsko poslovanje, kao i sveobuhvatnu evaluaciju podataka dosadašnjih internih i eksternih analiza uz detaljno razmatranje različitih potencijalnih scenarija. Uprava Ine dogovorila je danas zajedničko stajalište o strateškim smjernicama Kompanije', piše u priopćenju.

Na kraju se navodi da konačna odluka još nije donesena već da će prije toga biti provedene konzultacije s dva najveća dioničara - hrvatskom Vladom i MOL-om - te Nadzornim odborom kompanije 's ciljem koordinacije i osiguranja podrške daljnjem razvoju Kompanije'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:35