CURICA NE SMIJE PLAKATI

HUMANITARNI KONCERT Svima se slomilo srce kad je mama Emina na binu došla s malom Ivanom u naručju

 Jure Miskovic / CROPIX

Potpuno je uspio veliki humanitarni koncert za teško bolesnu jednogodišnju djevojčicu Ivanu Ukalović iz Suhovara. U četvrtak navečer za mjesto u Sportskoj školskoj dvorani Poličnik, tražila se karta više, ne toliko zbog brojnih izvođača i estradnih zvijezda koji su najavili svoj dolazak, već zbog pomoći obitelji Ukalović da spasi život maloj Ivani, piše zadarski.hr.

Veseli da je već u pretprodaji prodano 1.200 karata, a preostala mjesta popunjena su prije početka koncerta na kojemu su nastupile domaće klape, Šime Ivčić, Tomislav Bralić i Intrade, Ićo i mnogi drugi...

- Hvala svima koji su nam pomogli, Općini Poličnik, sponzorima, svima koji su uplatili svoje priloge - poručila je mama Emina Ukalović s bine u dvorani na koju se popela držeći u naručju Ivanu – što je slomilo srce svima.

Jednogodišnja Ivana osvojila je čitavu Hrvatsku kad se doznalo da je beba koja - ne smije plakati. Zbog rascjepa kralježnice (spine bifide) i Arnold-Chiari malformacije s kojima je rođena, djevojčici se u trenutku plača prekida dotok kisika u mozak, pa je roditelji, 31-godišnja Emina i 44-godišnji Šime moraju reanimirati. Mala Ivana uvijek se smije, vesela je i prekrasna iako je paralizirana u donjem dijelu tijela i do sada je prošla višestruke operativne zahvate, a čeka je još jedan neizbježan.

Zbog Arnold–Chiari malformacije kičmena kost joj urasta u mali mozak, pa će operacija biti neizbježna. Za to roditelji nemaju novaca jer obitelj s još jednom kćerkom živi od četiri tisuće kuna plaće oca Šime, djelatnika zadarske policije i porodiljne naknade majke Emine u iznosu od 1600 kuna.

Kako bi se novčano pomoglo teško bolesnoj jednogodišnjakinji Turistička zajednica Općine Poličnik organizirala je veliki humanitarni koncert u prostoru školske sportske dvorane. Za pomoć maloj Ivani u Raiffeisen banci otvoren je broj žiro računa na ime Ivana Ukalović - Raiffeisen banka, sjedište Zadar HR5624840083115955852.

Tako da i oni koji nisu bili u četvrtak navečer u Poličniku, mogu svojim prilogom stati uz hrabru obitelj Ukalović. Jer mala Ivana – vodi bitku svoga života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:56