VELIKA GESTA

HUMANI OD MALIH NOGU Učenici se odrekli izleta u Opatiju i novac uplatili poplavljenima

Sisak, 310514Ucenici 2.b razreda OS Galdovo Sisak odrekli se izleta u Rijeku i Opatiju, sakupili novac zajedno s uciteljicom i uplatili ga Caritasu za pomoc stradalima u poplavi. Na fotografiji: Ravnatelj OS Galdovo Petar Zelic i uciteljica 2.b razreda Marina Sokolovic BelicFoto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Mali humanitarci, učenici 2. b razreda Osnovne škole Galdovo Sisak odrekli su se prošlog tjedna svojeg izleta u Rijeku i Opatiju, na koji su prema redovnom školskom planu trebali ići početkom lipnja. I dok su ostala djeca išla na izlet, njih 13 i njihovi roditelji, predvođeni učiteljicom Marinom Sokolović Belić, sakupili su novac previđen za izlet, 145 kuna po učeniku, te ga darovali ga djeci koja su stradala u poplavama.

- Skupili smo 1.800 kuna i poklonili ga Caritasu za poplavljene. Sudjelovala je i samohrana majka koja je bila oslobođena plaćanja izleta za svoje dijete u Rijeku i Opatiju. Sva školska djeca vole izlete, a mi smo trebali ići na more. No, ni u jednom trenu, niti jedno dijete nije izrazilo žaljenje što se ne ide na izlet. Ovi su mališani postali veliki humanitarci. Razgovarali smo u razredu o poplavama, o velikom broju stradalih, o tome kako djeca u Slavoniji nemaju više ni knjiga, ni škola, niti doma i da si ljudi međusobno moraju pomagati. Osim ljudskih tragedija, djecu su najviše dirnule patnje i stradanja životinja. Svi su pričali o spašenim psima, kaže nam učiteljica Marina Sokolović Belić.

Ravnatelj OŠ Galdovo Petar Zelić ističe kako je ponosan na 2.b i učiteljicu Marinu, dodaje kako su pomoć za poplavljene skupljala sva djeca OŠ Galdovo, te da je vozilo Crvenog križa bilo prepuno stvari koje su donijeli učenici i nastavnici škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:28