NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

HSS-ovac Vedran Bajsić mora platiti 5500 kuna zbog TRAČA koji je ispričao Marijani Petir

Dugogodišnja službenica u Hrvatskom saboru V. P. dobila je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu spor protiv HSS-ovca Vedrana Bajsića koji ju je po Saboru klevetao da je ljubavnica trojice visokopozicioniranih dužnosnika.

Sutkinja Kornelija Jelavić nepravomoćno ga je proglasila krivim zbog klevete, a tračanje kolegice stajat će ga 5.500 kuna , odnosno 15 njegovih osobnih dnevnih dohodaka.

Priča iz studenoga 2010.

Cijela priča započela je krajem studenog 2010. godine kada je Bajsić došao u ured stranačke kolegice Marijane Petir te joj rekao kako je V. P. u intimnim odnosima s trojicom političara te da će zbog toga tražiti njezinu smjenu. Petir je službenicu dva dana kasnije pozvala u svoj ured te joj pred još šest osoba ponovila ono što joj je rekao Bajsić. V. P. je bila zgorožena kada je čula kakve laži Bajsić širi o njoj, no to ju nije previše iznenadilo budući da je s njim, kako je to ispričala na sudu, imala problema od kada je došao na svoju tadašnju poziciju predstojnika Ureda potpredsjednika Josipa Friščića. Njegovo neprofesionalno i neprimjereno ponašanje trajalo je godinama, ali pokušala je to ignorirati. Prema njezinim tvrdnjama, tim tračem Bajsiću ju je sveo na ulogu kurtizane u Saboru, a njegov jedini cilj bio je da je smjeni s mjesta savjetnice tadašnjeg potpredsjednika Sabora. Da je to zaista bila svrha zlobnog trača, objasnila je V. P., govori i činjenica da je već bio pozvao jednu stranačku kolegicu na razgovor za njezino radno mjesto. Smatra kako je Bajsić svojim tvrdnjama osramotio ne samu nju, već sve saborske zastupnike.

- Osramotio je i zastupnike Sabora. Insinuirao je da se radi o osobama kojima je zadovoljavanje intimnih potreba važnije od njihove primarne zadaće, a to je da zastupaju birače i da dostojno predstavljaju stranku - navela je u pismu tajniku Sabora Josipu Sesaru kojem se obratila prije nego što je zadovoljštinu odlučila postražiti sudskim putem.

Branio se šutnjom

Njezinu optužbu da je izložena mobbingu od strane Bajsića utvrđivala je povjerljiva savjetnica u Saboru, no ona je zaključila kako ipak nije riječ o mobbingu. Nezadovoljna tim zaključkom, V. P. je ponovo pisala tajniku Sabora tražeći da se njezin slučaj još jednom istraži tvrdeći da je očitovanje povjerljive savjetnice pristrano. Slučaj je tada razmatrala osoba, koja je u Saboru zadužena za etiku, i ona je zaključila kako se Bajsić prema kolegici ponio neetično . Kada je predmet završio na sudu, Bajsić se pravdao da nije kriv, a do kraja sudskog postupka nije htio reći ni riječi u svoju obranu te se branio šutnjom.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:56