VAŽNA OLDUKA

HSS ODLUČUJE OSTAJE LI U DOMOLJUBNOJ KOALICIJI 'Ljuti su jer ih nisu pitali oko Ustavnog suda'

 CROPIX/Ante Čizmić

Apsurdno je i nevjerojatno da čovjek koji nije bio na izborima poziva dvojicu potpredsjednika Vlade koji su bili na izborima da daju ostavke, izjavio je za Jutarnji čelnik HSS-a Krešo Beljak i napomenuo da je to njegov osobni stav.

A stav stranke definirat će u subotu na sjednici Glavnog odbora na kojoj će 134 člana raspravljati o izlasku HSS-a iz koalicije, stavu prema premijeru i opozivu Karamarka.

Novi list piše pak kako neslužbeno doznaje da su u HSS-u su jako ljuti zbog činjenice da ih nitko nije konzultirao oko izbora sudaca Ustavnog suda na što gledaju kao nastavak 'potpuno ignorantskog odnosa' prema njima, kako vodstva HDZ-a tako i premijera Tihomira Oreškovića.

Jedan od članova vodstva stranke je za Novi list rekao:

- Recimo neki dan glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić javno na televiziji govori o tome koji su to kandidati Domoljubne koalicije za ustavne suce. Koliko ja znam i HSS je dio Domoljubne koalicije, ali nas o tome nitko ništa nije pitao.

Ove informacije impliciraju da bi HSS mogao u subotu donijeti odluku o napuštanju Domoljubne koalicije, ali ostaje nejasno hoće li je se pridržavati jedan od njihova dva zastupnika u Saboru i donedavni predsjednik Branko Hrg koji je u lošim odnosima s Krešom Beljakom. Također, njihov drugi zastupnik je Davor Vlaović koji zapravo mijenja HDZ-ovog Božu Galića pa tako ni to mjesto u Saboru zapravo nije pod kontrolom stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:33