TURISTIČKA MEKA

HRVATSKU HVALE U SVIJETU Završila na čak dvije liste top destinacija koje se mora posjetiti

Putnički savjetnici American Expressa Lijepu su našu smjestili među deset, a portal Business Insider Australia među 14 top odredišta.
Bol, 200713. Zlatni Rat na otoku Bracu jedna je od najpoznatijih i najljepsih plaza na Jadranu.I ove subote Zlatni Rat privukao je mnogo turista koji uzivaju u svim njegovim blagodatima. Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska je jedna od deset destinacija koje treba vidjeti, pokazalo je istraživanje American Express Travela o top destinacijama i putničkim trendovima u 2014. godini.

Istraživanje je uključivalo gotovo dvije stotine Amexovih putničkih savjetnika, a lista uključuje kraljevske lokacije za medeni mjesec, ali i domaćine svjetskih sportskih događanja.

Hrvatska se, kako prenosi Hrvatska turistička zajednica na svojim internetskim stranicama, našla u društvu Sejšela, Novog Zelanda, Brazila, Vijetnama, Butana, Aljaske, Norveške, Grenade i Grčke.

Prema Amexovim savjetnicima, neki putnici žele ponovno istražiti dokazane omiljene destinacije, dok drugi traže nove avanture na još neistraženim područjima.

Trendovi u 2014. uključuju i tematska putovanja - riječna krstarenja, umjereno avanturistička putovanja, destinacije vječnog leda, personalizirana putovanja te ona koja uključuju više generacija iste obitelji.

American Express na tržištu je putničkih agencija od 1915. godine i danas upravlja jednom od najvećih putničkih mreža na svijetu. American Express Travel pruža stručne savjete korisnicima u planiranju putovanja i rezervaciji, kao i podršku tijekom putovanja.

Hrvatska među 14 najboljih i najtoplijih svjetskih odredišta koje treba posjetiti

Dobra vijest za Hrvatsku i njezin turizam ovih dana stiže i s portala Business Insider Australia koji u preporukama za ovogodišnja putovanja među 14 najboljih i najtoplijih svjetskih odredišta koje svakako treba posjetiti spominje i Hrvatsku kao novu članicu Europske unije te kao zemlju s mnogo kulturnih zbivanja i festivala.

U članku na tom portalu Hrvatska je preporučena kao sedmo odredište u svijetu među njih 14, od gradova i zemalja poput Kube, Bangkoka (Tajland), Portlanda (Maine), Islanda, Tel Aviva (Izrael), Hong Konga, Bocvane, Brazila, Tokija (Japan), Velikog koraljnog grebena (Australija), Austina (Texas), Nikaragve i Berlina (Njemačka) do svemira (tzv. svemirska putovanja) i 25 najboljih svjetskih hotela.

Hrvatsku u tom članku predstavljaju i kao zemlju koja sve više privlači turiste te kao zemlju koju kao službenu članicu Europske unije očekuje "ozbiljan turistički boom".

Skreću pozornost na njezine poznate, prekrasne plaže, obalu i Jadransko more te na povijesnu arhitekturu na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine te na svježu mediteransku hranu i vina.

Ističu kako je najbolje od svega to što je Hrvatska još jedno od najjeftinijih odredišta u Europi, pogotovo ako se izbjegne glavna ljetna turistička sezona i gužve u srpnju i kolovozu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:52