OSVAJANJE REGIJE

Hrvatskoj nova šansa: Google u lipnju ponovno otvara ured

Prvi pokušaj bio je u drugoj polovici 2009., ali su odustali i svi su poslovi prebačeni u Poljsku

ZAGREB - Zanimljivo je da je premijerka Jadranka Kosor prije nekoliko mjeseci najavila da želi dovesti Google u Hrvatsku, no naravno, nije poznato je li premijerka u međuvremenu uistinu poduzela neke korake kako bi dovela ovakvog giganta u Hrvatsku ili su se u Googleu predomislili i odlučili se vratiti

Rješenja za oglašavanje

Google u lipnju otvara svoj ured u Zagrebu, a zagrebački će ured biti zadužen i za tržišta Srbije i Slovenije. Direktor hrvatskog Googlea bit će Joško Mrndže, a svojim djelovanjem u Hrvatskoj Google prije svega namjerava ponuditi efikasnija rješenja za oglašavanje na Googleu za svoje hrvatske klijente.

- Korisnici interneta u regiji postaju sve zahtjevniji, ali i sve aktivniji online. Google se trudi ponuditi najbolje inovativne online alate koji su prilagođeni lokalnim jezicima, pa tako i na hrvatskom - navodi Joško Mrndže. Ovo inače nije prvi put da Google pokušava osnovati svoj regionalni ured u Zagrebu.

Širenje na istok

Prvi pokušaj bio je u drugoj polovici 2009. godine, no nakon godinu dana ured se zatvorio i svi poslovi za regiju prebačeni su u Poljsku. Prema posljednjim razgovorima s njima prije njihovog odlaska iz Hrvatske bilo je jasno da su bili vrlo nezadovoljni našom sporom administracijom.

Googleu je Hrvatska zanimljiva jer bi u kratkom roku ovdje bili “broj 1” i mogu se jednostavno širiti na cijelu regiju, te na istok Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:49