PISMO VLADI

Hrvatski članovi Nadzornog odbora Ine traže smjenu šefa Uprave. Linić: Potrebni su ozbiljni razgovori s MOL-om

 GORAN MEHKEK/CROPIX

ZAGREB - Četvero hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine poslali su pismo Vladi u kojem zbog stanja u tvrtki traže smjenu predsjednika uprave, a ministar financija Slavko Linić je, komentirajući tu informaciju, izjavio kako su "potrebni ozbiljni razgovori s MOL-om".

Član Nadzornog odbora Davor Štern potvrdio je slanje pisma vezano uz loše stanje u Ini, ali njegov sadržaj nije htio komentirati budući da je, kaže, riječ o komunikaciji s vlasnikom kojega predstavljaju u Ini i ne misli o tome razgovarati preko medija.

Ministar financija Slavko Linić danas je tim povodom izjavio da "evidentno trebaju ozbiljni razgovori s MOL-om oko upravljanja". "Dosta je zapuštanja Ine kao hrvatske tvrtke koja može biti itekako značajan regionalni igrač", rekao je Linić novinarima na konvenciji SDP-a.

Dodao je da predsjednik vlade Zoran Milanović treba ocijeniti hoće li ministri biti u nadzornom odboru Ine.

Kako doznaje Novi list, u pismu upozoravaju da je, s obzirom na stanje u toj kompaniji, došlo vrijeme da se zahtijeva smjena predsjednika uprave Ine Zoltana Aldotta.

Osim Šterna, hrvatski članovi deveteročlanog Nadzornog odbora Ine su Gordana Sekulić, Damir Vanđelić i predstavnica radnika Maja Rilović.

Njih četvero Vladu upozoravaju i da mora započeti s pregovorima oko izmjene dioničarskog ugovora jer država iako ima samo 2,4 posto manje dionica od MOL-a, koji još nije dosegnuo 50-postotni udio u Ini, nema nikakvih upravljačkih prava niti može utjecati na ono što se u Ini događa.

Povod za pismo bila je sjednica Nadzornog odbora održana krajem svibnja na kojoj su predstavnici MOL-a inzistirali da se raspravlja o izjavama svjedoka članova Uprave i Nadzornog odbora na suđenju Ivi Sanaderu, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:34