SMRZAVANJE POSVUDA, PA I NA JADRANU

HRVATSKA U DEBELOM MINUSU U Otočcu jutros -16, u Splitu -1 stupanj: Sutra i do 50 cm novog snijega!

 Danijel Soldo / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska se jutros probudila u debelom minusu. Tako je u 7 sati u Otočcu izmjereno -16, Gospiću - 15, Karlovcu i Delnicama -11 stupnjeva, Slavonskom Brodu -6, Zagrebu -4 stupnjeva. Temperatura se ispod nule spustila čak i u Splitu gdje je jutros izmjereno -1 stupanj.

Danas prijepodne nas u cijeloj Hrvatskoj očekuje djelomice ili pretežno sunčano, u kopnenom području ujutro mjestimice s maglom. Sredinom dana i poslijepodne sa zapada naoblačenje, na Jadranu s kišom, a potkraj dana u Gorskom kotaru i Lici snijegom.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu prijepodne umjereno do jako, poslijepodne većinom jako i olujno jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12°C.

U noći i sutra očekuje nas pogoršanje vremena.

Kako najavljuje DHMZ , od utorka do četvrtka u kopnenom području biti će pretežno oblačno povremeno sa snijegom, u Slavoniji snijegom i kišom. Obilniji snijeg očekuje se u Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnim krajevima, mjestimice i više od 50 cm novog snježnog pokrivača.

Na Jadranu promjenjivo oblačno s kišom, obilnijom mjestimice uz grmljavinu u Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu je ponegdje moguć i snijeg nošen burom.

Vjetar u unutrašnjosti u utorak slab, a u srijedu i četvrtak umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, a na srednjem će u utorak jako jugo okrenuti na umjerena jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak.

Temperatura bez znatnije promjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38