HLADNA VELJAČA

HRVATSKA NA UDARU LEDENE FRONTE Snijega će biti manje, ali temperature će se spuštati do -14°C

 Arhiva CROPIX / Meteoalarm

ZAGREB - Snježno nevrijeme donekle se smirilo, no i dalje ima mnogo problema: u Lici i Gorskom kotaru stotine kućanstava još su bez struje, autocestom od Svetog Roka do Posedarja ne može se prometovati, a i dalje je zatvorena pruga od Ogulina prema Rijeci i Kninu, javlja HRT .

HAK i dalje vozačima savjetuje da odgode putovanje ako je moguće i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Iako se u nadolazećim danima očekuje manje snijega nego što je padalo proteklih dana, meteorolozi upozoravaju da će temperature skliznuti duboko ispod ništice.

VOZAČI OPREZ, NE KREĆITE NA PUT! Mnoge prometnice još su u blokadi

U nedjelju će u Hrvatskoj biti Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, mjestimice u unutrašnjosti uz malo snijega, a na južnom Jadranu ponegdje uz kišu. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar u početku slab, od sredine dana umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni, u gorskoj Hrvatskoj sjeveroistočni.

No, najniža temperatura će vjerojatno biti između -11 i -6, a ponegdje i niža. Primjerice za Karlovac je najavljena temperatura od 14, a za Zagreb 13 Celzijevaca ispod ništice. Slično će biti u Sisku i u Daruvaru.

Na Jadranu će dan započeti uz slab i umjeren sjeverozapadnjak i sjeverac, uz obalu i buru, no poslijepodne će bura okrenuti na jaku i olujnu.

Meteoalarm je za područje sjeverozapadne i središnje Hrvatske izdao narančasto upozorenje za izrazito niske jutarnje temperature, dok je cijeli ostatak hrvatske pod žutom uzbunom zbog mogućih olujnih udara vjetra, koji će dodatno povećati osjet hladnoće.

U ponedjeljak se očekuje lagani porast temperature, uz umjerene padaline, a postepeno razvedravanje očekuje se sredinom tjedna, no i dalje uz vrlo niske temperature zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:34