NESLUŽBENE INFORMACIJE

HRVATSKA JOŠ NEMA NOVOG MINISTRA BRANITELJA Je li i gdje je zapelo s imenovanjem Milijana Brkića za nasljednika Mije Crnoje?

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Prema neslužbenim informacijama HRT-a , navodno je zapelo imenovanje Milijana Brkića za novog ministra branitelja. Iako javna televizija javlja da njegovo imenovanje u četvrtak neće biti tema na sjednici Vlade, formalno to ni ne treba biti jer je procedura takva da premijer osobno podnosi prijedlog Saboru koji onda odlučuje o pojedinom kandidatu za ministra.

HRT također najavljuje da bi se tijekom četvrtka Milijan Brkić mogao obratiti javnosti.

Popodne su se sastali premijer Tihomir Orešković i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Iako je neslužbneno bilo rečeno da je na sastanak došao i Milijan Brkić, HRT doznaje da on ondje nije bio, a nema ni službene potvrde da se o njemu razgovaralo.

Mostov zastupnik Miro Bulj izjavio je ranije kako smatra da je najvažnije da je ministar branitelja osoba koja poznaje branitelje. Najvažniji je legitimitet ili diploma Domovinskog rata, rekao je Bulj u svjetlu posljednjih aktualnosti vezano uz izbor novoga ministra branitelja te prijedlog Tomislava Karamarka da to bude Milijan Brkić. Most nema ništa protiv Brkića kao istinskog hrvatskog branitelja, sve ostalo ćemo raspraviti i vidjeti o čemu se radi, a zadnju će riječ imati premijer Orešković, odgovorio je Bulj novinarima u Saboru, upitan podupire li Brkićevu kandidaturu, prenosi HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35