POLICIJSKI GAF

HRVATSKA IPAK ŽELI SUDITI KONTROVERZNOM PODUZETNIKU: MUP-u trebalo godinu dana da raspiše tjeralicu za Wolfom

 Arhiva /CROPIX

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je međunarodnu tjeralicu za Walterom Wolfom - gotovo godinu dana pošto im je to naložio Županijski sud u Karlovcu i točno tjedan pošto je Wolf uhićen na svom imanju u Kanadi po tjeralici koju je za njim raspisala Slovenija.

Upravo je to uhićenje podsjetilo našu policiju da i ona za njim traga gotovo godinu dana, no pogrešnom procjenom za to zaduženih službenika, potraga je bila ograničena samo na područje Hrvatske, što je bilo vrlo čudno jer Wolf u tom trenutku, uz hrvatsko, ima i kanadsko, te austrijsko, njemačko i slovensko državljanstvo.

‘Nestalo’ državljanstvo

Ti podaci, doduše, vrijede samo za slovensku tjeralicu, jer se na hrvatskoj “izgubilo” njegovo austrijsko državljanstvo, kako je to u ovom trenutku navedeno na stranicama Interpola.

Podsjetimo, postupak raspisivanja tjeralice počeo je dan pošto su mediji prenijeli vijest o Wolfovu uhićenju. MUP je tada sucu Županijskog suda u Karlovcu Anti Ujeviću poslao zahtjev da im dostavi optužnicu protiv Wolfa, što je dan kasnije i učinjeno. Iz MUP-a su nam potvrdili da su prvotno raspisali domicilnu tjeralicu, pokušavajući se opravdati da su “sada poduzete sve radnje kako bi se osigurala njegova prisutnost u Hrvatskoj”.

Poništena presuda

Hrvatsko pravosuđe dobit će ga tek pošto ga procesuira slovensko, a u međuvremenu će morati dobiti i suglasnot Kanade za njegovo preseljenje s jedne na drugu optuženičku klupu. Sudac Ujević već ga je bio osudio na 2,5 godine zatvora, no Vrhovni je sud zbog proceduralnih razloga poništio presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38