PORUKA IZETBEGOVIĆU

‘Hrvatska ima način da se izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada. Dosta je bilo džeparenja‘

‘Meni je drago da je gospodin Izetbegović otišao kod premijera, kao što mi je bilo drago što je to učinio i Milorad Dodik‘
Zoran Milanović i Bakir Izetbegović
 Boris Kovalev/Cropix/Afp

Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je bio u Gatu u zaleđu Omiša, gdje se obilježavao masakr koji su prije 78 godina počinile snage talijanske vojske i četnika popa Momčila Đujića, kada su pobili 96 osoba.

Milanović je održao kratki govor o tom strašnom događaju, a potom je dao izjavu za medije. Prvo je komentirao poruku čelnika bošnjačke stranke SDA Bakira Izetbegovića koji je kazao da je odbio poziv predsjednika da dođe u Hrvatsku.

- Gospodin Izetbegović je nekonzistentan jer je otišao kod hrvatskog premijera. Meni je drago da je gospodin Izetbegović otišao kod premijera, kao što mi je bilo drago što je to učinio i Milorad Dodik. Hrvatska ima načina da se na miran i uporan, ako hoćete i bezobrazan način izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada. Dosta je bilo džeparenja - izjavio je Milanović.

- Zemlja stagnira i kad mi netko kaže da će BiH ući u NATO - imam problem da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena. U ovakvoj situaciji stavljaš na leđa saveznika za kojeg moraš odgovarati, a on obaveze nije u stanju izvršiti. I osobno mi se čini da gospodin Izetbegović više gleda prema Ankari. Ali i Ankara je u NATO-u, barem još uvijek - dodao je predsjednik Republike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:06