BEBA U EUROPARLAMENTU

HRVATSKA BEBA U EUROPSKOM PARLAMENTU Sandra Jakovina vodi mamu u Bruxelles da joj čuva novorođenče

U zgradama Europarlamenta u Bruxellesu i Strasbourgu postoje i dječji vrtići i jaslice koje primaju djecu od 20 tjedana
 Goran Sebelić / CROPIX

Kako se približava početak rujna, porođajni termin Sandre Petrović Jakovina (28), najmlađe hrvatske europarlamentarke, sve intenzivnije su i pripreme u obitelji Jakovina za novi život s djetetom. Bračni par koji je ozakonio svoju vezu u veljači ove godine prošlog je vikenda viđen na teniskom turniru u Umagu, gdje je buduća majka Sandra Jakovininim kolegama ministrima i ministricama odgovarala na brojna pitanja oko trudnoće. Iako budući roditelji već znaju spol i odabrali su ime za novorođenče, par je odlučio te informacije podijeliti samo s uskim obiteljskim krugom.

Porod u Zagrebu

- Da, na pregledu smo doznali spol, a već smo se i dogovorili o imenu, ali i o tome da će javnost sve doznati nakon poroda koji planiramo u Zagrebu - rekla je Sandra Petrović Jakovina. Kako se visoka trudnoće poklopila s ljetnim raspustom Sabora, ona nije otvarala porodiljni dopust u Hrvatskoj.

Dnevna skrb o bebi

- U Europarlamentu je sistem za zastupnice rodilje isti kao i za zastupnike koji su spriječeni dolaziti na sjednice zbog bolesti. Dakle, rodni list i liječnička dokumentacija bit će dovoljni za opravdanje izostanka sa sjednica. Ako mi liječnici dopuste, vrlo brzo nakon poroda planiram se vratiti u Bruxelles, a planiram povesti i svoju majku Branku koja će u našem unajmljenom stanu preuzeti dnevnu skrb o djetetu - izjavila je Sandra Petrović Jakovina.

U zgradama Europarlamenta u Bruxellesu i Strasbourgu postoje i dječji vrtići i jaslice koje primaju djecu od 20 tjedana pa je tako roditeljima olakšan povratak parlamentarnim obvezama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:32