ODMOR U ZONI NEREDA

Hrvati iz Sharm el Sheika: Ne želimo ići kući, ostajemo tu

Svi normalno izlazimo i provodimo se kao na svakom godišnjem, kaže agent Atlas Airtursa
 Srđan Vrančić/CROPIX

ZAGREB - Iako je policijski sat uveden u cijelom Egiptu , on se u Sharm el Sheiku ne provodi pa navečer svi normalno izlazimo i provodimo vrijeme kao na svakom odmoru - rekao nam je Goran Vidošević, predstavnik Atlas Airtursa, u telefonskom razgovoru iz tog egipatskog odmarališta.

Neredi i demonstracije s ulica Kaira i drugih egipatskih gradova nisu doprli do Sharm el Sheika, koji je ionako sve vrijeme štićen vojnim stražama budući da je riječ o Sinajskom poluotoku. No, sve je više zatvorenih banaka i bankomata koji ostaju bez novca, a nitko ih ne puni.

Spas za bogate

- Pomalo se i po turistima primjećuje da je zemlja u izvanrednom stanju. Iako su ovdje još uvijek u najvećem broju ruski turisti, Talijani, Nijemci, a ima i Hrvata i Slovenaca, grupe koje odlaze na znače smjenu turista jer novi ne dolaze - opisuje stanje Vidošević. Kaže kako su bogatiji Egipćani, a oni su uočljivi po odjeći i nakitu, došli u Sharm ne bi li se sklonili od nereda.

Noću puše nargile

- Hrvati se danju, kada su temperature oko 30 stupnjeva, kupaju a noću izlaze u barove u kojima se puše nargile i dobro zabavlja - rekao nam je Vidošević. Turistima je ponuđeno da se ranije vrate, ali svi su to odbili. Odgođeno je tek krstarenje Nilom, a grupa je ostala u Sharm El Sheiku. Hrvatski mobiteli rade normalno te svi imaju kontakt s Hrvatskom, a od jučer i preko interneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:00