TRILER U MANILI

HRVATA DRŽE NA AERODROMU POD ŠIFROM 'KARTA BEZ POVRATKA': Upomoć, zatočili su me jer sam doputovao bez vize!

Hrvatski državljanin Dino Budimilić zbog niza birokratskih pogrešaka već je danima zatočen na zrakoplovnom terminalu u Manili, odakle je još 23. ožujka trebao odletjeti prema Tajlandu.

Svoju avanturu svakodnevno opisuje na Facebooku. Priča je počela kada se ukrcao na zrakoplov Air Asije za Bangkok preko Malezije. Službenica te aviokompanije rekla mu je da mu za Tajland nije potrebna viza, te su mu dozvolili ukrcavanje bez vize. No, to nije bilo točno, pa mu tajlandske vlasti nisu dozvolile ulazak u zemlju.

- Još su se i smijali jer će im Air Asia za to morati platiti oko 600 dolara kazne. Air Asia je već imala moju putovnicu i nakon što sam proveo noć na terminalu, ponudili su mi da odletim u Kuala Lumpur, gdje mogu dobiti tajlandsku vizu i odletjeti natrag na Tajland. Kad sam tamo sletio, označili su me oznakom NTL (ne smije sletjeti) i željeli me još jednu noć zadržati na terminalu prije nego što me pošalju natrag u Manilu. Rezervirali su mi let za Manilu iste večeri u 20.30. U Kuala Lumpuru su mi rekli da je to problem Air Asije i da će im oni morati platiti kaznu od oko 1350 dolara - objašnjava Budimilić.

Vratio se u Manilu, no tek je onda uslijedio apsurd.

- Rekli su mi da ne mogu ući u zemlju jer piše da sam otišao s Filipina s vizom. Rekli su mi da moram odletjeti negdje i onda se vratiti da bih mogao ući u zemlju. Proveo sam još jednu noć na terminalu i doznao da me drže pod šifrom ‘Section 29’ - odnosno ‘karta bez povratka’ - opisuje Budimilić.

Dosad je, kaže, već tri, četiri puta ušao na Filipine, a Air Asia mu ne da putovnicu. Kontaktirao je i hrvatsko veleposlanstvo koje mu je reklo da se ne može miješati u zakone druge države. U međuvremenu je dobio zabranu ulaska na Tajland.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:16