IZBORI NA HRT-U

HRT-OVI NOVINARI ŽELE MARIJU NEMČIĆ KAO NOVU DIREKTORICU PROGRAMA Konačna odluka leži na ravnatelju Radmanu

ZAGREB - Mariju Nemčić, šeficu Odjela Međunarodnih poslova i bivšu direktoricu HTV-a, novinari i urednici na javnoj radio-televiziji žele za novu ravnateljicu programa. Od 650 kreativnih zaposlenika koji su se izjasnili, njih 353 (54,31 posto) reklo je 'da' za Mariju. Tri posto glasova manje za ravnatelja programa dobio je Goran Rotim, dok je za Domagoja Novokmeta bilo 265 ljudi, odnosno 46,88 posto glasača.

Što se urednika Prvog televizijskog programa tiče, Miru Brankovića za to je mjesto podržalo 46,93 posto zaposlenika koji su sudjelovali u izjašnjavaju, odnosno njih 245 posto. Samo trideset njih manje glasalo je za bivšu urednicu središnjeg 'Dnevnika' Sandru Križanec, dok je Gordana Mrđen dobila 201 glas. Za tu funkciju javili su se još i Željko Rogošić za kojeg je bilo 142 zaposlenika, te Gabrijela Perišić koja je sakupila 122 glasa.

Tatjana Šimić Vlajki i Maja Tokić vode mrtvu utrku za mjesto šefice Drugog televizijskog programa. Maja je u postotku dobila više glasova od Tatjane - 44, 62 posto naprama 42,96 posto - ali se za Tatjanu pozitivno izjasnilo više zaposlenika, pa je ona skupila bod više od svoje konkurentice. Treće mjesto u utrci za mjesto urednika HTV 2 drži Mario Sedmak s 39,96 posto, a slijedi Ranka Horvat s 35,29 posto glasova.

Dean Šoša na HTV 3 nije imao pravu konkurenciju pa je od 573 zaposlenika dobio 333 glasa. Vlatka Kolarović debelo zaostaje s 244 glasa, baš kao i Nana Šojlev (196 glasova), te Jasna Burić s 166 glasova.

Da HRT-ovci na šefovskim mjestima žele vidjeti samo svoje igrače, očito je kad se vide rezultati izjašnjavanja za HTV 4. Jer, Sanja Gvozdanović s 428 glasova pomela je Tihomira Ladišića i Mirjanu Šarić, koje se gledatelji sjećaju po djevojačkom prezimenu Hrga.

I premda se sada čini da je sve gotovo i da se napokon znaju novi prisavski šefovi, ne mora biti tako. Jer, kako naglašavaju s Prisavlja, ovo izjašnjavanje je bilo neobavezno, a zbroj glasova tek je jedan od elemenata što će ih Goran Radman, glavni šef HRT-a uzeti u obzir kada u petak proglasi svoju odluku i imenuje nove urednike i ravnatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:33