'NEČIJI MAIL JE BIO ŠPIJUNIRAN'

Holy: Ne možete biti ministar u Vladi premijera čije povjerenje više nemate

Medijski pritisak bio je velik i to je nanosilo veliku političku štetu Vladi i zato sam odlučila podnijeti ostavku, kazala je bivša ministrica okoliša
Plitvicka Jezera, 220412.Ministrica zastite okolisa i prirode Mirela Holy sa suradnicima u hotelu Jezero sastala se sa predstavnicima civilnih udruga koje se bave ekologijom kako bi raspravili o prijedlozima novih zakona o otpadu, zastiti prirode te zastiti okolisa.Foto Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

ZAGREB - Medijski pritisak bio je velik i to je nanosilo veliku političku štetu Vladi i zato sam odlučila podnijeti ostavku, kazala je bivša ministrica okoliša Mirela Holy za 24sata TV.

- U utorak je bilo upozorenje da HTV sprema priču oko pisma. Nisam smatrala da to ima veliku političku težinu. Doživljavala sam to kao svoju ljudsku gestu da se gospođu iz HŽ-a politički ne šikanira. Meni to nije prvi put da sam zastupala stavove građana koji su se meni obraćali. Kao saborska zastuonica SDP-a postavila sam najveći broj pitanja Vladi RH, a veliki broj tih pitanja se odnosio na zaštitu prava ljudi - rekla je Mirela Holy i dodala kako se radi o prilično nepromišljenom mailu, koji je nanio veliku štetu Vladi.

Komentar Davora Butkovića: Dobar potez Mirele Holy. U aktualnim okolnostima jača moralni integritet Vlade

- Ja bih jako voljela znati tko je sporan e-mail dao u javnost. Nečiji mail je bio špijuniran, a mislim da je to jako loše za sigurnost države u kojoj živimo - rekla je Mirela Holy. Poručila je kako država mora istražiti na koji način je mail izašao u javnost.

Ja i dalje ne mislim da je to što sam napravila nešto spektakularno, ali ne možete biti ministar u Vladi premijera čije povjerenje više nemate - kazala je Holy. Za 24sata TV. istaknula je kako je "premijerov stav jasan, on je prihvatio moju ostavku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:40