I DALJE NESTABILNO

HOĆE LI SE LJETO VRATITI? Meteorolozi najavljuju malo sunca, a onda novo jače naoblačenje sa zapada

 Željko Šop / CROPIX

Izuzetno promjenjivo vrijeme, koje je obilježilo proteklo razdoblje, nastavit će se i sljedećih dana. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak se očekuje djelomice, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana i pretežno sunčano, ali će zato u unutrašnjosti i na jugu zemlje biti više oblaka, osobito u prvome dijelu dana.

Ponegdje malo kiše, a u Dalmaciji su mogući i mjestimični pljuskovi i grmljavina. Ujutro u kopnenim krajevima mjestimice magla.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u noći i prijepodne ponegdje umjerena bura, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 11 do 16, na Jadranu 16 do 21. Najviša dnevna između 20 i 25, na Jadranu 24 i 29 °C.

U utorak na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano, no u kopnenim krajevima ujutro mjestimice magla. U srijedu prijepodne pretežno sunčano, a poslijepodne sa zapada postupno naoblačenje, potkraj dana na sjevernome Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti očekuju se kiša, pljusovi i grmljavina.

Vjetar slab, na Jadranu do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u srijedu će okrenuti na jugo. Postupno toplije.

Premda će vremenske prilike biti relativno nestabilne, u Meteoalarmu zasad nisu objavili nikakva upozorenja zbog lošeg vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:14