NAS I AMERA...

Hillary s Jandrokovićem: Hrvatska je lider u regiji i partner SAD-a

Američka državna tajnica politiku Hrvatske prema državama regije ocijenila je pohvalnom pogotovo u rješavanju otvorenih pitanja
 AFP

ZAGREB - Hrvatska je iskazala značajnu predanost u suradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama te se označila kao lider u regiji - izjavila je bila američka državna tajnica Hillary Clinton nakon susreta s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem u Washingtonu.

U priopćenju s konferencije, objavljenom na internetskim stranicama State Departmenta, stoji kako je Clinton pohvalila Hrvatsku predanost u tome da postane globalni i regionalni partner SAD-a te zahvalila na sudjelovanju hrvatskih vojnika u vojnim akcijama u Afganistanu.

- Politika Hrvatske na zapadnom Balkanu je uzorna, a pohvalna je i suradnja s drugim državama regije pogotovo u rješavanju otvorenih pitanja. Pomirenjem se izgrađuje mir, ali i stvaraju nove mogućnosti za europske i američke tvrtke - objasnila je Clinton te dodala kako se nada da će Hrvatska što prije ući u Europsku uniju.

Ministar Jandroković zahvalio je američkoj državnoj tajnici na potpori SAD-a te istaknuo kako je Hrvatska spremna zemljama regije pomoći svojim iskustvom stečenim u procesu euroatlantstkih integracija.

Prigodom sastanka potpisan je i Sporazum o zračnom prometu između vlada SAD-a i Hrvatske koji će zasigurno omogućiti dolazak većeg broja američkih turista u Hrvatsku i otvoriti nove mogućnosti investiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 05:25