PRIOPĆENJE

HEP: 'Ne šaljemo račune u poplavljena sela'

 Vlado Kos/CROPIX

ZAGREB - HEP je danas priopćio kako ne šalje račune za električnu energiju stanovnicima poplavljenih područja, te da kupcu iz Gunje nije poslan račun, već izvanredni obračun koji mu omogućuje povrat prethodno preplaćenog iznosa.

U HEP-u navode kako je Elektra Vinkovci donijela odluku o otpisu potraživanja od kupaca na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske županije za mjesece svibanj i lipanj. Tako do rujna, kada je planiran sljedeći redovni obračun električne energije, Elektra Vinkovci neće provoditi nikakve postupke naplate dugovanja, a izvanredne će obračune raditi samo na zahtjev kupaca.

HEP još jednom poziva kupce da ne plaćaju račune (uplatnice) za svibanj i lipanj, koje su primili uz obračun u ožujku ove godine. Poziva ih i da službama Elektre Vinkovci prijave svaki eventualni slučaj koji bi bio u suprotnosti s odlukama i mjerama u odnosima s kupcima s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

"Slučaj koji se spominje u medijima odnosi se na kupca kojemu je na temelju izvanrednog obračuna ustanovljen preplaćeni iznos u proteklom obračunskom razdoblju te mu obračun omogućuje da ostvari povrat preplaćenog iznosa", pojašanjavaju u HEP-u.

Podsjećaju kako se Elektra Vinkovci nakon proglašenja elementarne nepogode na području Vukovarsko-srijemske županije u svibnju uključila u sve aktivnosti zaštite ljudi i imovine na poplavljenom području, u koordinaciji sa Županijskim i Državnim stožerom za zaštitu i spašavanje.

"Primarna je zadaća vraćanje napona u 3.550 objekata isključenih iz mreže, koja je u poplavama pretrpjela značajna oštećenja. Napominjemo da šteta na elektrodistribucijskoj mreži i priključcima iznosi približno 12 milijuna kuna", kažu u HEP-u.

Radi što brže realizacije te zadaće, Elektra Vinkovci kontinuirano, prema zaprimljenim zahtjevima, općinama Gunja, Drenovci i Vrbanja uplaćuje namjenska donacijska sredstva za financiranje ispitivanja stanja električnih instalacija i nužnih sanacijskih radova u poplavljenim stambenim objektima na područjima tih općina, zaključuju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:25