NOVI IZBORI NAJREALNIJI

HDZ UOČI TJEDNA ODLUKE 'Petrov bi radije s nama, ali je 5-6 članova Mosta protiv. No, znamo kako spriječiti Milanovićev plan za formiranje Sabora'

Zagreb, 261115. Ured predsjednice, Pantovcak.U Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic u tijeku su konzultacije oko sastavljanja nove Vlade RH.Na sastanak su stigli i celnici Domoljubne koalicije.Na fotografiji: Tomislav Karamarko nakon sastanka dao je izjavu za medije.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Dan nakon što se Tomislav Karamarko po drugi put u Šibeniku susreo s čelnikom Mosta Božom Petrovom i njegovim suradnicima, u HDZ-u nije vladao optimizam. Dio članova ne vjeruje da će pridobiti Most na svoju stranu. U prilog tome govore i neslužbene informacije iz stranke, da ni na drugom sastanku u Šibeniku nije dogovoreno ništa konkretno, iako je šef HDZ-a izjavio kako se ide prema rješenju.

- Znam da bi se Petrov rado priključio HDZ-u, ali ne može jer je pet, pa čak i šest članova Mosta protiv toga - kaže jedan član stranke. S njim se slaže i dugogodišnji HDZ-ovac koji ističe kako je, prema informacijama kojima on raspolaže, u Mostu više onih koji su naklonjeni koaliciji Hrvatska raste.

- Mi trebamo pridobiti cijeli Most, a nije realno da će se to dogoditi. Mislim da će doći do raskola u Mostu i da će Milanović ipak biti taj koji će sastaviti Vladu. Ili to ili novi izbori - kaže naš sugovornik iz HDZ-a.

- Kad ljudima dođu u pitanje mandati koje su osvojili, počet će se pitati zašto bi ispustili ono što već imaju zbog novih neizvjesnih izbora – smatra jedan od članova HDZ-a. Kaže da Milanovićev plan o konstituiranju Sabora može biti osujećen ako će glasovanje o njegovu kandidatu biti javno. Naime, u tajnom glasovanju nemoguće je kontrolirati koliko bi zastupnika Mosta podržalo Milanovićev plan.

- Kad je samo jedan kandidat za šefa Sabora, glasovanje mora biti javno, pa zato HDZ vjerojatno neće predložiti svog kandidata - kaže izvor iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:43