ODABRALI DATUM

HDZ-ovci se dogovorili za unutarstranačke izbore: Novi se predsjednik bira 20. svibnja ove godine

Na kraju sjednice dogovorenog je i da će na 15. općem saboru biti 2200 izaslanika
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Izbori za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice održat će se 20. svibnja na 15. općem saboru u zagrebačkoj koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog', odlučilo je danas Predsjedništvo stranke na sjednici.

Osim toga, raspravljalo se i o smanjenju broja delegata koji će sudjelovati u izboru. Prijedlog Vladimira Šeksa jest da se broj delegata s 2500 smanji na 1200, a to bi najviše trebalo poslužiti sadašnjoj predsjednici Jadranki Kosor. Na kraju sjednice dogovorenog je da će na 15. općem saboru biti 2200 izaslanika.

Na sjednici se odlučilo i o terminima izbora za HDZ-ove temeljne ogranke, općinske i županijske odbore koji će se održati od 11. veljače do 5. svibnja ove godine.

Podsjetimo, kandidaturu za predsjednika stranke do sada su najavili predsjednica Jadranka Kosor, njezin zamjenik Darko Milinović, zatim Domagoj Ivan Milošević, Drago Prgomet , Milan Kujundžić i Tomislav Karamarko. Da bi kandidat mogao istaknuti svoju kandidaturu, za predsjednika stranke na saboru HDZ-a treba prikupiti potpise 400 izaslanika, za zamjenika predsjednika 300, a 250 za potpredsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:40