NIRVANA U MATULJIMA

HDZ-ovac prijavljen za bludne radnje: 'Za grudi sam je uhvatio zbog naglog kočenja’

RIJEKA - Protiv Davora Kalčića, predsjednika HDZ-ova ogranka Matulji i kandidata za načelnika te općine na proteklim izborima, PU primorsko-goranska podnijela je kaznenu prijavu zbog sumnji da je prije tjedan dana počinio bludne radnje na štetu studentice Aleksandre M.

Prema riječima glasnogovornice riječke policije Mirjane Kulaš, događaj zbog kojega je prijavljen 45-godišnji Kalčić odigrao se 18. svibnja ove godine u jutarnjim satima u prigradskom autobusu koji je prometovao prema središtu Rijeke.

Naime, studentica je izjavila da je taj dan nakon navodnog niza sličnih situacija pljusnula nepoznatog muškarca jer ju je uhvatio za grudi. Oboje su izašli iz autobusa na stanici kod željezničkog kolodvora, a Kalčić joj je tada nakon prepirke uzvratio istom mjerom.

Mlada je Riječanka tada odlučila pozvati policiju i prijavila napastovanje, a istražitelji su nakon provedenoga kriminalističkog istraživanja odlučili protiv Kalčića podnijeti kaznenu prijavu nadležnome odvjetništvu.

Glasnogovornik riječkoga HDZ-a, Nikša Grabovac, nije želio komentirati ovaj slučaj, samo je rekao da će stranka pričekati službeno izvješće o događaju.

- Da, čuli smo da je podnesena prijava, ali to je još nepravomoćna razina. Pričekat ćemo konačnu odluku nadležnih tijela, a tada će, ako bude potrebno, reagirati predsjednik ŽO-a i tijela te postupiti prema Pravilniku - izjavio je kratko Grabovac.

Kalčić tvrdi da je riječ o nesporazumu i da je do “spornog” dodira sa studenticom došlo slučajno dok je meditirao u autobusu te se opustio, a zbog naglog kočenja slučajno ju je dotaknuo po grudima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:21