ŠTO SLIJEDI?

HDZ NAKON ODUSTAJANJA Vrh stranke imao neformalni sastanak do kasno navečer: 'Moramo objasniti članstvu što se dogodilo'

Mnogi istaknuti HDZ-ovci upozoravali su da će članovi negativno dočekati bilo kakvu koaliciju s SDP-om
 Goran Mehkek/EPH

Vrh HDZ-a neformalno se sastao odmah nakon što je Tomislav Karamarko napustio prostorije Mosta. "Sada nam je najvažnije kako će članovi stranke sve ovo primiti. Morat ćemo im detaljno i vrlo jasno objasniti što se događalo", rekao nam je sinoć jedan od najbližih Karamarkovih suradnika.

Cijelu večer zvonio je i telefon u Središnjici HDZ-a, a reakcije članova bile su pozitivne za Karamarkov potez. "Svi su nam poručivali da je bilo dosta ucjenjivanja i borbe za fotelje. Naš predsjednik stranke pokazao je da je čvrst i hrabar, a to je najvažnije za političara", kaže visokopozicionirani HDZ-ovac.

Nezadovoljstvo tripartitnom Vladom u HDZ-u su mnogi iskazali već u četvrtak, time da je pritisak na Karamarka da od toga odustane bio najjači u petak ujutro. Mnogi istaknuti HDZ-ovci upozoravali su šefa stranke da će članovi na terenu krajnje negativno dočekati bilo kakvu koaliciju sa SDP-om i da bi to mogao biti povod za bunu protiv vodstva stranke. Karamarko se u petak konzultirao s mnogim istaknutim HDZ-ovcima kako bi čuo njihovo mišljenje o suradnji sa SDP-om.

Dogovor najviših dužnosnika HDZ-a trajao je u subotu do kasno navečer, a razgovori će biti nastavljen i u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:59